röplabda

2021.03.16. 20:44

Csalódás az eddigi szereplés, de van még céljuk

A röplabda Extraliga kvalifikáló körének első fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese ma 20 órakor a Dág KSE csapatát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Gróf András

Fotó: LI

A 2020/2021. évi Extraliga alapszakaszát a hatodik helyen zárta a dunaújvárosi gárda, így csak a kvalifikáló körben folytathatja az idei bajnoki sorozatot. Ebben az Extraliga alapszakaszának utolsó három, és az NB I Liga első három helyezettje körmérkőzéseken dönti el a végső helyezéseket, s azt, hogy jövőre ki folytathatja a küzdelmeket az Extraligában, és ki az NB I-ben. A DKSE egyértelmű célja, hogy bebiztosítsa helyét a legjobbak között. Ehhez az első négy hely valamelyikét kell megszereznie. A papírforma alapján erre minden esélye meg is van az együttesnek, de ennél azonban merészebb célokat tűz a csapata elé Tomanóczy Tibor vezetőedző.

Tomanóczy Tibor elmondta, azért nem csüggednek
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Csalódottak vagyunk, ugyanis ez a csapat alkalmas volt arra, hogy az Extraliga legjobb négy csapata közé kerüljön. Szerettünk volna örömet szerezni a városnak, a szurkolóinknak és nem utolsósorban önmagunknak. Azonban nem csüggedünk, hiszen van még cél előttünk. Jön az Extraliga-kvalifikáció, ahol jó lenne az első két hely valamelyikét megszerezni. Szerda–szombat ritmusban egy hónap alatt tíz mérkőzést játszunk majd. Tehát óriási terhelésnek lesznek kitéve a játékosok. Főleg azok, akik még szerepelnek az U19-es illetve az U21-es korosztályok bajnoki sorozatában is. Az elmúlt napokban az együttes Szabó Gábor kollégám irányításával készült, mivel én az U17-es válogatottal egy külföldi tornán vettem részt Horvátországban.

Elmondása szerint jó hangulatú, kemény edzéseken vannak túl a fiúk, ami jó előjel az előttünk álló nehéz sorozat előtt. A mai összecsapáson feltétlenül győzelmet várok, hiszen egy jó rajt sokat jelentene számunkra.

A szerdai ellenfél az NB I Ligát huszonhárom ponttal a második helyen zárta. Tizenkét mérkőzésükből hetet megnyertek és ötször pedig kikaptak.

Az Extraliga kvalifikáló kör további menetrendje: Kecskeméti RC – Dunaújvárosi KSE (március 21., 19 óra), Dunaújvárosi KSE – MÁV Előre Bericap (március 24., 20 óra), Dunaújvárosi KSE – Debreceni EAC (március 28., 17.30 óra), Kistext – Dunaújvárosi KSE (március 31., 19 óra), 2021. Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (április 4., 16 óra), Dunaújvárosi KSE – Kecskeméti RC (április 7., 20 óra), MÁV Előre Bericap – Dunaújvárosi KSE (április 11., 18 óra), Debreceni EAC– DKSE (április 14., 20 óra), Dunaújvárosi KSE – Kistext (április 18., 17.30 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában