tornasport

2021.03.19. 21:55

Címvédő tornászaink most is esélyesek a győzelemre

Szombaton rendezik meg a felnőtt női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját zárt kapuk mögött a Központi Tornacsarnokban, amelyen a Dunaújvárosi KSE kétszeres Európa-bajnoka, Kovács Zsófia is indul.

Morva Dávid

Budapest 20201030 torna OB Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kovács Zsófia

Fotó: Dömötör Csaba

A szuper csb-n klubonként legalább egy felnőtt versenyzőnek szerepelnie kell, egyébként a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számít, de ebben minimum egy felnőtt tornász mindig benne van. Tavaly a dunaújvárosi együttes lett a csapatbajnok, eredményt, csakúgy, mint az előző években, két forduló után hirdetnek. A második etapra a szokások szerint ősszel kerül sor.

Kovács Zsófi a kiváló szereplésében most is bízhatunk Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Idén nyolc együttes mutatkozik be az előzetes program szerint a 10.30 órakor kezdődő verseny első részében az UTE, az MTK Budapest, a Dunaújvárosi KSE és a Postás SE B csapata lép a szerekhez. A második felvonásban szintén négy egyesület méri össze tudását, a TC Békéscsaba, a Delfin SE SI, a Postás SE A és a VTC együttese. A viadalon indulnak a decemberi mer­sini kontinensviadalon a magyar tornasport első csapat Európa-bajnoki érmet szerző válogatott tagjai is, úgy mint Bácskay Csenge (Postás SE), Böczögő Dorina (MTK Budapest), Makovits Mirtill (Dunaújvárosi KSE), Székely Zója (Postás SE) és a kétszeres Európa-bajnok, Kovács Zsófia (Dunaújvárosi KSE) is.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány ezt mondta a rajt előtt: – Ez lesz az év első versenye, úgyhogy számomra ez egy tájékozódás az áprilisi Eb szempontjából, jóllehet szerdánként közös keret­edzés és szólítások vannak. A kontinensviadal tekintetében Kovács Zsófia a kiemelt versenyzőnk, biztos, hogy indul az Eb-n, a további három tornászt pedig jómagam jelölök ki. Úgy gondolom, a csb-n a tavalyi győztes Dunaújváros most is jó eséllyel szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában