jégkorong

2021.03.12. 21:00

Angels: a hölgyek és az urak is szép jeges feladat előtt

Sűrű hétvége elé néz az Angels NJSE. A magyar férfi jégkorong OB II-es bajnokság döntőjében érdekelt Worm Angels holnap este kezdi meg a két győztes mérkőzésig tartó sorozatát a fővárosi Tüskecsarnokban a KMH SE ellen, a női U25-ös B jelzésű bajnokság negyeddöntőjének hatvani felvonásán pedig muszáj lenne egyenlíteniük a hölgyeknek a nagyon vágyott dunaújvárosi folytatáshoz.

Szabó Szabolcs

Szombaton este negyed nyolckor útjára indul a pakk a Tüskecsarnokban az OB II-es finálé első találkozóján. Az alapszakaszgyőztes KMH SE két sima sikerrel (8–2 és 3–1) lépett tovább az elődöntőben a Szeged ellen, és fővárosiak célja természetesen a bajnoki cím elhódítása.

Nem is alaptalanul, eddigi fellépéseik során csak egyszer hagyták el vesztesen a jeget, ám akkor éppen hazai környezetben buktak el, mégpedig a Worm Angels ellenében (3–4).

Legutóbb győztesen hagyta el a Tüskecsarnokot a Worm
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A kép azonban úgy teljes, ha megemlítjük, a KMH pedig magabiztos sikert könyvelhetett el az első bajnoki fordulóban az újvárosi jégcsarnokban, ahol 6–3-ra múlta felül a hazaiakat.

Két, közel azonos játékerőt képviselő gárda indul tehát harcba ma, a Worm hívei számára biztató lehet, hogy Kiss Ákosék egyre jobb formát mutatnak, és a MAC Ikonok ellen sikerrel megvívott elődöntőben hatékonyan üzemelt a támadójáték. E három találkozón az újvárosiak huszonhárom gólt termeltek. A döntő második meccsét a kiírás szerint jövő héten vasárnap rendezik majd Dunaújvárosban.

Több mint szép feladat vár a hölgyekre is. Vasárnap (kezdés: 18 óra) Hatvanban győzni kell Győry Tamás tanítványainak a negyeddöntő visszavágóján. Az első mérkőzés után a hevesiek örülhettek (1–4), akik jóval jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel, mint az újvárosi lányok.

Összességében mezőnyben egyenrangú partner volt a felsőházból érkező Angels, ám a remélt sikerhez ugrásszerűen javulnia kell a kapu előtti játéknak.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az Orbán Attila által irányított hatvaniak az alsóházi középszakaszt is tekintve már ötmeccses nyerőszériában vannak, amíg a dunaújvárosiakra mindez negatív előjellel mondható el.

Bravúr kell tehát az Angyaloktól. Amennyiben azonban sikerülne holnap egyenlíteni, a párharc mindent eldöntő csatáját Dunaújvárosban rendeznék március 18-án, jövő héten csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik