vízilabda

2021.03.02. 21:39

A sereghajtó ellen csak a gólkülönbség lehet kérdés

A listavezető Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói szerdán 19 órától a nulla ponttal sereghajtó Budapesti Honvéd együttesét fogadják a soron következő bajnoki mérkőzésen.

Gallai Péter

A fentebb leírtak alapján ezen a meccsen tényleg csak az lehet a kérdés, a lelkes vendégek vajon mennyi gólt tudnak szerezni a Magyar Kupa győztese és a bajnokaspiráns ellen. Abból a szempontból nem is baj, hogy könnyű négy negyed vár Mihók Attila tanítványaira, mivel elképesztő terhelésnek vannak kitéve a lányok, a fáradtság ki is ütközött rajtuk a szombati, Szentes elleni 13–5-re nyert meccsen.

A Honvédot az őszi találkozón 33–13-ra győzték le, érdekesség, hogy a szezonban eltelt eddigi tizenhárom meccs után ez a legtöbb kapott góljuk, viszont ennél többet senkinek sem tudtak lőni. A fővárosiak előző meccsükön majdnem megszerezték első pontjukat, Szegeden 12–11-re kaptak csak ki. A DUE-Maarsk számára a legfontosabb feladat a jövő hét szombati Euroliga-negyeddöntő visszavágója, amely első mérkőzésén 11–11-et játszottak idegenben a SIS Roma ellen.

Szabó Nikolett is több szerepet kaphat ma
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A bajnokság állása 13 mérkőzés után: 1. DUE-Maarsk 37 pont, 2. UVSE 36 pont, 3. ­BVSC 33 pont, 4. Ferencváros 31 pont, 5. Szeged 18 pont, 6. Szentes 14 pont, 7. III. Ker. TVE 10 pont, 8. Eger 10 pont, 9. Tatabánya 3 pont, 10. Budapesti Honvéd 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában