jégkorong

2021.03.07. 22:23

A Jegesmedvék most erősek

A jégkorongozók junior bajnokságában megkezdődött a rájátszás nyolc csapat részvételével.

Agárdy Csaba

2021.03.07. Dunaújvárosi Acélbikák-Diósgyőri VTK U21 negyeddöntő Jégcsarnok Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

A Dunaújvárosi Acélbikák a nyolcadik helyen került be, ezért a négy közé jutásért a középszakaszt első helyen záró DVTK Jegesmedvék jutott ellenfélül Borbás Gergely csapatának. A párharc az egyik fél két győzelméig tart, illetve tartott, mivel a miskolciak az első két meccset megnyerték. Az esélyes nem a DAB volt: hacsak abból indulunk ki, hogy a DVTK a középszakaszban az utánpótlásunk egyik zászlós hajóját, a MAC Budapestet 11–2-re verte, és az Ocskay akadémia is kapott egy nyolcast a borsodiaktól (8–4).

Kis Bence, a DAB csatára Miskolcon két gólt lőtt
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szombati eredmény:

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 5–4 (1–1, 1–2, 3–1)

DAB: Stojnov – Ambrus (1), Benke, Pinczés O. 1 (1), Subotic (1), Tamás 1 (1) – Gebei B., Piszmann M., Barna, Gulácsi, Somogyi – Wéninger, Jadlószki, Kis 2 (1), Wolf, Vojnits, Márkus. Vezetőedző: Borbás Gergely.

Miskolcon remek teljesítményt nyújtott a DAB, a 42. percig vezetett, de ahogy Borbás Gergely nyilatkozta a mérkőzés után, a mezőnyből kiemelkedő Jegesmedvék ellen az utolsó harmadra elfogytak, hiszen a nagyon erős hazaiak négy, amíg ők csak három sorral játszottak.

Vasárnapi eredmény:

DAB – DVTK Jegesmedvék 3–8 (1–1, 0–3, 2–4)

DAB: Stoynov – Ambrus (1), Piszmann M., Pinczés (1), Subotic 1, Tamás – Benke, Gebei B. (1), Barna 1 (1), Gulácsi, Somogyi 1 (1) – Jadlószki, Wéninger, Kis B., Vojnits, Wolf – Márkus. Vezetőedző: Borbás Gergely.

DVTK: Gratzl – Szilágyi (1), Kamarási, Tóth 3, Pecsét (3), Farkas 1 (4) – Fazakas 1 (1), Hadobás 1, Kocsis (1), Mattyasovszki 1 (1), Demkó 1 (1) –

Szalay, Illés, Banka, György, Ujj – Ráduly, Molnár, Trozsák, Barkó, Rőczei. Vezetőedző: Rusznyák Szilárd.

Az ifjúságiak hamar befejezték

A bajnokság előtt tudható volt, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák az U18-as bajnokságban ebben a szezonban nem alkotnak majd nagyot, mert elég foghíjas volt a csapat. Így is történt, már az alapszakaszban eldőlt, hogy a középszakaszt úgy kezdik, a tizenhat csapatos mezőnyből nem kerülhetnek be az első nyolcba, ami rájátszást jelentett volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában