Női vízilabda

2021.02.14. 19:26

Tízes különbség a kötelezőn

A Tatabánya legyőzése nem okozott gondot vízilabdázóinknak.

Gallai Péter

Fotó: LI

Tatabánya

A válogatott olimpiai selejtezője, majd a csapat Euroliga-csoportmérkőzései – mindkét torna sikeres volt – után szombaton folytatódott a női vízilabda-bajnokság. A tavaszi szezon nyitányán az eddig élen álló és Európa legjobb nyolc alakulata közé jutó Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics gárdájának egy kötelező győzelmet kellett abszolválnia.

Tatabányai VSE – DUE-Maarsk

2–12 (1–5, 0–0, 0–2, 1–5)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Sajben N., Gurisatti 2, Pál, Garda 2, Szellák 2, Huszti. Csere: Sajben V. (kapus), Szilágyi 2, Mahieu, Szabó, Ziegler 1, Mucsy, Brezovszki 3. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 1/2, illetve 3/7.

Gól ötméteresből: 1/2, illetve 1/1.

Brezovszki Gerda három góljával a legeredményesebb volt
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az első negyed úgy indult, ahogy mindenki várta, hogy aztán a folytatásban megakadjon a dunaújvárosiak támadógépezete. Köszönhetően a hazai kapusnak is, az 1976-os születésű Zirighné Sós Ildikónak, aki egykoron megfordult Dunaújvárosban is, és részese volt nagy sikereknek, most pedig hatvan százalék felett teljesített.

A harmadik felvonás elején sem talált fogást egymáson a két fél, hadilábon álltak a vendégek a gólszerzéssel. Aztán majd’ öt perc után Garda büntetője és Gurisatti megúszás után gólja zökkentette ki a gödörből a DUE-Maars-ot, hatra növelve az előnyt. A záró negyedben szerencsére a lendület és a koncentráció sem hagyott alább, hiszen három és fél perc alatt Szilágyi, Gurisatti, Brezovszki és Szellák is eredményes tudott lenni (1–11). A tízgólos különbség pedig megmaradt a lefújásig, a fölényes siker egy percig nem volt kérdéses.

A további eredmények: III. Ker. TVE – UVSE 7–17, Budapesti Honvéd – BVSC 4–28, Szeged – Ferencváros 5–18, Eger – Szentes 12–12. A csapat legközelebb szerdán 19 órától a III. Ker. TVE együttesét fogadja zárt kapuk mögött.

Megvannak az olimpiai kiemelések

Vasárnap Rotterdamban kezdődött a férfi olimpiai selejtező, amelynek utolsó napján sorsolják majd a nyári olimpia csoportbeosztását. Ehhez a FINA elkészítette a kiemelést, avagy a kalapok beosztását. A férfiak a másodikba, a címvédő Szerbia mellé kerültek, női válogatottunk pedig a harmadik kalapba, Hollandia társaságába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában