férfi jégkorong

2021.02.22. 19:57

Derbi a másodosztályból – ám a legjavából

Amint az várható volt, az OB II-es magyar férfi jégkorongbajnokság elődöntőjében a MAC Ikonok – Worm Angels párharc dönt majd a fináléba kerülésről.

Szabó Szabolcs

2021.02.05. Worm Angels-MAC Ikonok OBII-es férfci jégkorong mérkőzés Dunaújváros Jégcsarnok Fotós? Szabóné Zsedrovits Enik SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A két győzelemig tartó párharc első felvonása ma este fél kilenckor kezdődik a fővárosi Kisstadionban, a második körben pedig a dunaújvárosi jégcsarnokban találkoznak a felek szombaton este. Az esélyekről és reményekről a Worm Angels részéről Wéhli Márkot kérdeztük:

– Az alapszakasz mindkét meccsét behúzta a MAC Ikonok, ám legutóbb Dunaújvárosban már részben a valós erejét mutatta a hazai csapat is. A két gárda közel azonos játékerőt képvisel, ám az újvárosiaknál még bőven látok tartalékot. A célunk egyértelmű: döntőt akarunk játszani. A másik ágon a KMH simán hozta az első playoff-mérkőzését a Szeged ellen (8–2), és várhatóan így tesz majd a visszavágón is.

A playoff-ban vághat vissza a MAC-nak a Worm Angels
Fotó:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A fináléért két mérkőzést kell nyerni, bízom abban, hogy szombaton Dunaújvárosban lezárjuk a párharcot, ám a harmadik találkozó esélyese sem kizárt. Még ha az OB II-ről, egy amatőr ligáról beszélünk, a rájátszás más tészta. Más hozzáállásban, más motivációval lépnek pályára a csapatok. A holnap esti derbire komplett gárdával érkezik a Worm Angels. A találkozót a sportstream.hu oldalon követhetik majd a szurkolók – mondta el lapunknak a Wéhli Márk.

Kiss Ákos, a legutóbbi MAC elleni meccs után így fogalmazott lapunknak a rájátszást illetően: – Ha újra a MAC gárdájával találkozunk, az ismételten egy kiélezett, éles párharc lesz. Nekünk akkor megy igazán, ha élvezzük a játékot, járatjuk a korongot. Ha ez meglesz, bármi lehetséges. SzSz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában