Rácalmás / teqball

2021.02.26. 18:55

A legjobb teqballosok

A napokban Rácalmáson rendezték meg zárt kapuk mögött a teqball világbajnokság hazai selejtezőinek harmadik fordulóját, három kategóriában.

Gallai Péter

2021.02.20. Magyar Nemzeti sorozat 3. Round Teqball Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok Rácalmás FOtós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A magyar szövetség és a dunaújvárosi bázissal is bíró Infinity Teqball által közösen szervezett eseményen végül huszonnyolc egyéni induló nevezett, a legjobb tizenhat páros és tíz vegyes páros próbált minél több pontot gyűjteni.

Ugyanis a négy forduló összesített eredményeként a kategóriákban első helyen végzett sportolók képviselhetik majd Magyarországot a világbajnokságon.

Egyéniben a rendező klub képviseletében Csereklye Martin végzett az élen, őt Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy), illetve Bányik Csaba (Phoenix Teqball Academy) követte.

A hazai versenyen a párosok mezőnyében rajthoz állt Szepessy Róbert (j) és Imreh Balázs kettőse is
Fotó:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A párosoknál állt rajthoz az Infinity dunaújvárosi szakosztályvezetője, Szepessy Róbert, valamint a klub elnöke, Imreh Balázs duója. Ők a csoportküzdelmek során két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végeztek. A folytatásban, a negyeddöntőben aztán a végül második helyezett Bakó Ádám, Fördős Soma kettős állította meg őket. A kategóriát végül Blázsovics Ádám és Bányik Csaba kettőse nyerte meg. A vegyes párosok között pedig Janicsek Zsanett és Bányik Csaba állhatott a dobogó legfelső fokára.

A hátralévő egy magyarországi selejtezőt valószínűleg júniusban, szintén az Infinity Teqball fogja megrendezni, a tervek szerint a Balaton mellett, szabadtéri rendezvényként.

Budapesten volt az első világbajnokság

Az ifj. Gattyán György, Huszár Viktor és Borsányi Gábor által alapított magyar innovációt hivatalosan 2014-ben, Budapesten mutatták be. A teqball első világbajnokságát 2017-ben Budapesten rendezték meg, egy évvel később a franciaországi Reims volt a házigazda, 2019-ben pedig ismét a magyar főváros adott helyszínt a vb-nek, ami tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, az idei helyszín pedig még nem ismert. A teqball világszerte játszott sportág, a Nemzetközi Teqball Szövetség 83 nemzeti tagszövetséggel rendelkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában