vízilabda

2021.01.21. 20:55

Vereség a görögöktől, a folytatásban jönnek a franciák, az olaszok

Több kell a folytatásban – leginkább e megállapítással összegezhetjük a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs torna görög–magyar találkozójának tanulságait. A hellének a játék szinte minden elemében felülmúlták a magyar csapatot. Folytatás pénteken a franciák ellen.

Szabó Szabolcs

2019.01.05. Magyarország-Kína válogatott vízilabda mérkőzés Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Csütörtökön a trieszti kvalifikációs torna B-csoportjában az első helyért a magyar és görög csapat csatázott. A mérkőzés összképét tekintve a találkozón magabiztos teljesítményt nyújtó hellének megérdemelten végeztek a négyes első helyén.

Magyarország – Görögország 5–8 (1–1, 1–2, 1–3, 2–2)

Gólszerzők: Vályi 1, Gurisatti 1, Szücs 1, Gurisatti 1, Keszthelyi 1, ill. E. Plevritou 3, Xenaki 2, M. Plevritou 1, Tsoukala 1, Eleftheriadou 1.

Az első két negyedben még tartotta magát a magyar csapat, ám már ekkor is kitűnt, hogy Bíró Attila tanítványainak ezen a meccsen nehezen megy a gólszerzés. A harmadik negyedben aztán megléptek a magabiztosan játszó görögök. A három találatukra csupán egy magyar felelet érkezett.

A záró negyedben összekapta magát a négy dunaújvárosi játékossal felálló csapat, ám a fordítás nem sikerült. A görög válogatott megérdemelt győzelmet könyvelhetett el a többször is bizonytalan magyar együttes ellen.

Gurisatti Gréta egy gólt szerzett a görögök ellen
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A találkozó után Bíró Attila kapitány így értékelt: – Tizenegy hónap után ez volt az első érdemi mérkőzésünk, ez tény, mint ahogy az is tény, hogy pontatlanok voltunk, a támadásaink nem sikerültek, az emberfórokat nem úgy játszottuk meg, ahogy elterveztük. A görögök nem okoztak meglepetést, jól csinálták, amit tudnak. A baj az volt, hogy nálunk nem akadt jó egyéni teljesítmény. Nyilván ezt alaposan át fogjuk beszélni, mert ez nagyon kevés – értékelt őszintén Bíró Attila, aki természetesen hangsúlyozta, szombatra óriásit kell majd javulni, akkor kell topon lenni.

A görög csapat elleni találkozó valóban megmutatta, a játék mely elemeiben is kell javulnia a magyar válogatottnak, ha valóban az olimpiai kvalifikáció a cél. A csütörtöki találkozón leginkább a támadójáték akadozott. Hosszú perceken át gólképtelen volt a válogatott, miközben a görögök szinte minden érdemi lehetőséget kihasználtak.

Bíró Attila elmondta továbbá azt is: – Jó néhányszor meg volt játszva a fór, csak a végén hiba, pontatlan lövés, vagy egy jó blokk következett, esetleg a kapus nyújtott extrát. Így sikerült, de ennél rosszabbul nem fogunk játszani, az biztos.

A magyar csapat mérkőzését követően Hollandia 15–6-ra győzte le a franciákat, így kisebb arányban, mint a házigazda olaszok, pontegyenlőség alapján pedig a harmadik helyezett elleni eredmény hivatott dönteni a csoportelsőségről. Ez azt jelenti, hogy Olaszország nyeri a csoportot, így a magyar válogatottnak a házigazda ellen kell küzdenie szombaton, amennyiben pénteken felülmúlja a franciákat.

A negyeddöntőben a válogatott dunaújvárosiak számára ez külön érdekességet jelent, hiszen az ellenfél tagja a Dunaújvárosi Egyetem-Maarks Graphics gárdáját erősítő Geraldine Mahieu is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában