Tempós, fordulatos mérkőzés

2021.01.22. 20:00

Rangadó volt ez a javából

Az Olimpia Kupa záró körében a DUE-Maarks Graphics együttese az örök rivális UVSE gárdáját fogadta pénteken. Válogatott ászait mindkét csapat nélkülözte, ám így is élvezetes, tempós meccset játszottak a felek.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A két magyar topcsapat találkozója az utóbbi években szinte minden esetben nagy derbit hozott. Ezúttal sem volt másként.

DUE-Maarks Graphics – UVSE 15–17 (3–4, 3–2, 5–6, 3–2, 1–3)

A Dunaújváros gólszerzői: Brezovszki 4, Szellák 5, Szabó 2, Mucsy 1, Ziegler 2, Sajben 1.

Két gyors góllal szerzett vezetést az Újpest, majd Szellák Csenge gólja jelezte, meccsben vannak a házigazdák is. Sajnos erre is volt válasza a fővárosiaknak, és alig telt el a találkozóból három perc, már 3–1-re vezettek a vendégek.

Szabó Nikolett két gólt szerzett az újpestiek elleni pénteki csatában
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Egy szépen megjátszott emberelőny végén Brezovszki Gerda talált be, így 3–2-re feljött a házigazda. Az egyenlítés is összejött, Mucsy Mandula magabiztosan értékesített egy ötméterest. Az ellentámadásból azonban betaláltak a vendégek, így a lilák fordulhattak előnnyel (4–3) a második negyedre. A második játékrész elején számos helyzet kimaradt, a gólcsendet Brezovszki Gerda átlövése törte meg, amely utat talált az újpesti kapuba. E találattal kiegyenlítettek a házigazdák, s a vezetést is megszerezhették volna, ám eltékozolták az emberelőnyt. Az UVSE pedig az ellentámadásból rögtön büntetett, így ismét a fővárosiaknál volt az előny (4–5). Az újvárosiak ismét veszni hagytak egy támadást, az Újpest nem így tett. Az időkérés után ismét két gólra nőtt a vendégek előnye. Nem sokáig, Szellák Csenge bravúros ejtésének köszönhetően mínusz egy gólra felzárkóztak az egyetemisták. A védekezés hátul összeállt, Brezov­szki pedig ismét beköszönt, így újra döntetlenre álltak a felek (6–6) kétszer nyolc perc után.

A harmadik negyedet újpesti gól nyitotta, majd Szellák Csenge eresztett el egy látványos bombát, sőt ötméteresből is eredményes volt a hazaiak tehetsége, így Mihók Attila csapata végre átvette a vezetést (8–7). Gyors gólváltás következett, a Dunaújváros és az Újpest is élt a lehetőségekkel. Ziegler Dia remek lövése utat talált az ­UVSE kapujába, ám erre is azonnal jött a válasz az ellenfél részéről (11–11). Bár a kulcsjátékosok hiányoztak a válogatott szereplése miatt, rangadó volt ez a javából. A két szakvezető feszült hangnemben adott útmutatást az övéinek.

A záró játékrészre az UVSE fordulhatott előnnyel (11–12), aztán a vendégek növelték fór­jukat, így három perccel a találkozó vége előtt két góllal megléptek (12–14). A vége előtt két perccel időt kért Benczur Márton, az UVSE szakvezetője. Az előnyt nem sikerült gólra váltaniuk, ám összehoztak egy büntetőt, amit kihagytak, így megnyílt az esély a DUE-Maarsk számára. Szellák magabiztosan értékesített egy büntetőt, majd Szabó Nikolett is betalált (14–14). A találkozó a rendes játékidőt követően végül büntetőkkel dőlt el, az Újpest javára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában