Röplabda

2021.01.29. 20:27

Megfelelő testi, mentális hőfokkal kell kezdeniük

Egymás után harmadszor is hazai környezetben lép pályára a röplabda Extraligában a Dunaújvárosi KSE együttese. A szombaton 17 órakor kezdődő összecsapáson a Fino-Kaposvár gárdája lesz az újvárosiak ellenfele.

Gróf András

Fotó: LI

A Kecskeméti RC és a MAFC-BME elleni ötjátszmás küzdelemben elszenvedett vereségek után a bajnoki tabella harmadik helyén álló somogyiak ellen kellene begyűjteni a három bajnoki pontot Tomanóczy Tibor együttesének.

– Mindkét legutóbbi hazai meccsünkön feltűnő volt, hogy enerváltan kezdtünk, nem azon a hőfokon indítottuk el a játékot, ahogyan kellett volna. Alapvető feladatunk az, hogy ezen javítsunk. Ennek alapja, hogy mindenki változtasson a hozzáállásán. Ez alatt azt értem, hogy az edzésekre motiváltan, az előttünk álló feladat súlyát felmérve érkezzen mindenki, és a munkát maradéktalanul, folyamatos fejlődést mutatva végezze el. Úgy vélem, hogy a meccsek előtti bemelegítésen is változtatni kellene. Nem elég, ha a fiúk azt mondják, hogy alaposan bemelegedtek, hiszen ez nem csak a fizikai, hanem a mentális bemelegítést, a találkozóra történő ráhangolódást is jelenti. Ennek a kettőnek az összessége lehet az, amely kellő hőfokon, kellő lendületet adhat.

Itt az idő bebizonyítani, kellő önbizalommal és hittel tudnak pályára lépni

Amennyiben ezt megértik a fiúk, akkor partiban lehetünk a Kaposvár és az összes extraligás csapat ellen. Az eddig látottak alapján a Pénzügy­őr kimagaslik a mezőnyből, de a Kazincbarcika is kezd összeállni, amelyet viszont éppen a Kaposvár győzött le az előző fordulóban. Túl kell azon lépnünk, hogy a Kecskemét, valamint a MAFC csapatainak is két pontot ajándékoztunk. Itt az ideje, hogy bebizonyítsuk azt, hogy kellő önbizalommal és hittel tudunk pályára lépni, ami végre győzelmet eredményezhet – mondta a szakvezető.

Amennyiben megértik a fi úk, amit edzőjük kér, akkor partiban lehetnek a Kaposvárral is
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Zárt kapuk mögött zajlik majd a mai összecsapás, amelyet azonban a Hunvolley TV-n keresztül lehet követni. A szombati játéknap másik összecsapása a MAFC-BME – VRC Kazincbarcika párharc lesz majd.

Az Extraliga jelenlegi állása a következő: 1. LV Sport Pénzügyőr SE (9 mérkőzés) 26 pont, 2. MAFC-BME (8 mérkőzés) 15 pont, 3. Fino-Kaposvár (6 mérkőzés) 12 pont, 4. Dunaújvárosi KSE (7 mérkőzés) 10 pont, 5. VRC Kazincbarcika (7 mérkőzés) 9 pont, 6. Kecskeméti RC (8 mérkőzés) 9 pont, 7. Debreceni EAC (9 mérkőzés) 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában