Jégkorong

2021.01.26. 19:42

Egy gólt azért megőriztek a tetemes előnyből

Bár a vendég szegediek 0–4-ről még felálltak, ám az egyenlítés már nem jött össze számukra, így az idei ob II-es jégkorongbajnokságban a dunaújvárosi Worm Angels másodszor is legyőzte csongrádi riválisát.

Szabó Szabolcs

Worm Angels –

Szegedi Vízmű

4–3 (2–0, 2–2, 0–1)

Worm Angels: Vég – Győri, Hüffner, Kedves, Komáromi 1, Minárik – Bogó, Krukk (1), Borbás (2), Kiss 2, Papp (2) – Jobb, Szepessy G., Borsos, Szepessy M. 1, Vojnits (1) – Bába, Láng. Edző: Halász Gyula.

A Szeged gólszerzői: Bata, Dabasi, Bálint.

Lendületesen kezdték a találkozót a csapatok. A Szeged nem élt első két ember­előnyével, nem úgy a Worm Angels, amely Kiss Ákos révén gólra váltotta Barcsik kis büntetését. Alig fél perc múlva Szepessy Máté is betalált, így kétgólos újvárosi előnnyel fordultak a felek a középső harmadra.

A 28. percben nyolc másodpercen belül két újabb hazai gólnak örülhetett a házigazda: előbb Komáromi, majd ismét Kiss Ákos mattolta az egyébként remek teljesítményt nyújtó Garbacz kapust (4–0). A csongrádiak azonban nem roppantak össze, Bata és Dabasi is feliratkozott a gólszerzők listájára (4–2), így számos nyitott kérdés maradt a záró játékrészre.

Küzdelem a korongért a szegedi kapu előtt Fotó: AF/upsf

Domináltak a hazaiak, az utolsó húsz percben 25 lövést eresztettek meg a szegedi kapura, ám a vége előtt 17 másodperccel mégis a vendégek zárkóztak fel Bálint Tamás révén mínusz egyre (4–3). A folytatásban már semmi érdemi nem történt, így az „Angyalok” harmadik sikerüknek örülhettek a lefújást követően.

Wéhli Márk, a Worm An­gels részéről így értékelte a találkozót: – Pozitívum, hogy ismét sikerült felborítanunk a pályát, hiszen közel a dupláját lőttük kapura, mint az ellenfelünk. Magabiztos előnyt szereztünk, és a mezőnyfölényünk, helyzeteink alapján már jóval korábban el kellett volna döntenünk e találkozó sorsát, ám csakúgy, mint Szegeden, Garbacz Máté most is remekül teljesített.

A bajnoki kiírás szerint február 7-én az újvárosi együttes a MAC Ikonok kollektíváját fogadja majd a helyi jégcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában