vízilabda

2021.01.20. 20:00

Az újabb kiütés után igazából ma kezdődik számukra a selejtező

A második fordulóban is magabiztos győzelmet aratott az Izraelhez képest egy fokkal nagyobb ellenállást kifejtő Kazahsztánnal szemben a magyar női vízilabda-válogatott az olaszországi olimpiai selejtezőtorna szerdai játéknapján. Így ma a görögök ellen a csoport első helye lesz a tét.

Gallai Péter

20201011 Dunaújváros Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics - ZF-Eger női vízilabda mérkőzés A képen: Magyari Alda kapus (1) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SZZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő

A szerdai ellenfél elvileg komolyabb játékerőt képviselt a nyitányon tönkrevert Izraeltől, ami azért volt fontos, mert így a válogatott egy erősebb csapattal szembekerülve gyakorolhatott, építhette tovább magát, hogy aztán a mindent eldöntő szombati találkozón megszerezze az olimpiai kvótát. Egyébként a kazahok tisztességesen küzdve csak 13–5-re kaptak ki a görögöktől, bár kérdés, a hellének mennyire vették komolyan a találkozót.

Ezúttal a dunaújvárosi klub kapusa, Magyari Alda kezdett
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A magyarok teljes mértékben, saját ritmusukban játszva, nagy tempót diktálva kezdték a találkozót, így percek alatt 5–0 lett az állás, Yeremina egy szép átlövéssel ezt követően lőtte az első kazah gólt. Az ellenfél legjobbjának tűnő pólós aztán a hatodik percre már kisebb világcsúcsot beállítva harmadik kiállítását beszedve végleg ki is szállt a meccsből, amire azért nem sokszor látni példát. A meccsen ezúttal a Dunaújvárosi Egyetem-Ma­arsk Graphics kapusa, Magyari Alda kezdett, rajta kívül ugye Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya és Garda Krisztina képviseli az együttest.

A második negyedben pár kazah lövés utat talált Magyari kapujába, 9–5 után a mínusz háromért is támadhattak, miután ezt a lehetőséget elpuskázták, újra a magyar csapat akarata szerint történt minden. Végül 13–5-tel fordultak a felek a térfélcserére.

Ami után Bíró Attila ezúttal is kapust cserélt, de már előtte is folyamatosan forgatta a csapatot, hogy mindenkit tűzben tartson. Ez pedig egyáltalán nem aludt ki a maradék időben sem, Gurisatti remek megoldásai, Keszthelyi gól­erőssége mellett a tempóból nem vettek vissza a lányok. Az egyre jobban fáradó kazahok képtelenek voltak tartani a lépést a magyarokkal, hiányosságaikat pedig egyre több szabálytalansággal próbálták pótolni. Ennek viszont az lett a következménye, szintén ritkán látott módon, hogy két perccel a találkozó vége előtt a hatodik játékosuk pontozódott ki végleg. Így viszont a hátralévő időt folyamatosan emberelőnyben tölthettük, hiszen csak öt mezőnyjátékosa maradt az ellenfélnek.

Magyarország– Kazahsztán 23–6 (7–2, 6–3, 5–1, 5–0)

Trieszt, zárt kapuk mögött. Vezette: Cuzaki (japán), Severo (olasz).

Magyarország: Magyari A. – Szilágyi D. 2, Keszthelyi 9, Rybanska, Gyöngyössy 1, Garda 1, Vályi V. 1. Csere: Gangl (kapus), Gurisatti 4, Szücs G., Parkes 2, Illés A., Leimeter. 3. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Gól emberelőnyből: 16/10, illetve 8/2.

Gól ötméteresből: 5/3, illetve 3/1.

– Ez a mérkőzés a vízilabdát tekintve már értékelhetőbb, hiszen két fokkal jobb ellenféllel játszottunk, amelynek volt egy masszív centere is. Így ezúttal több mindent tudtunk élesben gyakorolni akár támadásban, akár védekezésben, akár emberfórban, akár emberhátrányban, hasznos találkozón vagyunk túl. Mondjuk úgy, felvezetés szintjén jó volt ez a két nap, de igazán ma kezdődik el számunkra a torna – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában