Vereséggel nyitottak

2021.01.13. 20:58

A végjátékban a Fradi volt az élesebb csapat

Hazai medencében, a Fradi ellen kezdte meg az Olimpiai Kupát a dunaújvárosi női pólócsapat, amelynek 1–5-ről sikerült visszakapaszkodnia a meccsbe, ám végül a hajrában eredményes vendégek örülhettek.

Szabó Szabolcs

Mucsy Anna Mandula (10) két gólt szerzett a Ferencváros elleni kupaderbin

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

A Ferencváros sikerrel kezdte az Olimpiai Kupa küzdelmeit, kedden 23–7-re győzte le a Honvéd gárdáját. Szerdán az újvárosiak is bekapcsolódtak a sorozatba, hat válogatottjuk nélkül.

DUE Maarks Graphics – FTC Telekom

10–13 (2–5, 3–2, 2–2, 3–4)

Dunaújváros: Sajben V. – Sajben N. – Ziegler 2, Mucsy 2, Szellák, Brezovszki 5, Huszti. Csere: Somogyvári, Sümegi, Pál 1, Szabó N., Jonkl. Vezetőedző: Mihók Attila

Ferencváros: Neszmély – Petik, Pőcze, Kövesdi 4, Kuna 3, Tóth Csabai 4. Csere: Jeney, Muzsnay 2, Takács, Krénusz. Vezetőedző: Gerendás György.

Kuna Szonja a Fradi első támadását ötméteressel fejezte be, eredményesen. Majd Kövesdi kétszer is betalált Sajben Viktória kapujába, így hamar három góllal megléptek a zöld-fehérek (0–3). A házigazdák Pál Réka góljával kezdték meg a reménybeli felzárkózást. Hiába, a fővárosiak 5–1-re növelték előnyüket. Fél perccel a harmad vége előtt Mihók időt kért, egy szép akció végén pedig Ziegler Diána okosan pattintott Neszmély hálójába (2-5).

A második játékrész szintén egy Ziegler-góllal folytatódott (3–5), majd Kuna révén a Fradi visszaállította a háromgólos különbséget. Mucsy Mandula egy finom ejtéssel fejezte be megúszását, ám erre is gyorsan jött a válasz a zöldek részéről (4–7).

A negyed vége előtt egy perccel Brezovszki magabiztosan értékesített egy előnyt, így mínusz két góllal fordult a második félidőre a házigazda (5–7).

Mucsy Anna Mandula (10) két gólt szerzett a Ferencváros elleni kupaderbin
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A harmadik játékrész kiegyenlített játékot hozott, az elején a Ferencváros góljára Brezovszki válaszolt, újfent egy okosan végigvitt ember­előnyből, Tóth Csaba azonban az ellentámadásban gondoskodott arról, hogy lehűtse a hazaiak reményeit (6-9). Mucsy Mandula ismét megúszott és magabiztosan fejezte akcióját, így nyílt maradt a meccs a záró harmadra (7-9).

Brezovszki és Tóth Csabai gólváltásával indult az utolsó nyolc perc. Brezovszki ötméteresből megszerezte negyedik gólját, így mínusz egyre zárkóztak fel az egyetemisták. Sőt, Brezovszki ötödik találata már a döntetlent jelentette (10–10). A hajrában összekapta magát a Ferencváros és kihasználva a hazaiak hibáit, gyors három góllal el is döntötték a kupapontok sorsát (10–13).

A Dunaújváros pénteken a BHSE ellen folytatja az Olimpiai Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában