jégkorong

2020.12.06. 20:25

Leo Gudas lett az új edző

Pénteken lapzártánk után Debrecenben játszottak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. A jóval esélyesebb hazaiak 3–1-re nyertek. Viszont megvan David Leger utódja a kispadon, aki nem más, mint Leo Gudas.

Agárdy Csaba

Vasárnap délelőtt már Leo Gudas vezette a DAB edzését Fotó: acelbikak.net/Anda Fábián

A tabella második helyén álló debreceni egyetemistákhoz nyolc egymásutáni vereséggel a poggyászukban, és új edzővel, Borbás Gergellyel utazott el a DAB. A múlt hét közepén döntött úgy a dunaújvárosiak vezetése, hogy edzőt cserél: a kanadai David Legernek megköszönték a munkáját, és ideiglenesen az eddigi másodző, Borbás Gergely vette át az irányítást, igaz csak erre az egy meccsre, mert hétvégén meglett Leger utódja. Az ötvenöt éves cseh Leo Gudas a csehszlovák válogatottal öt világbajnokságon és egy olimpián vett részt.

Az eddigi eredménylistája: csehszlovák bajnokságot kétszer nyert, a világbajnokságokról négy bronzérme van, valamint az 1992-es téli olimpián is a harmadik helyet szerezte meg a csehszlovák nemzeti együttessel. Gudas számára nem ismeretlen az ­Erste Liga, hiszen 2016 novemberétől 2018 novemberéig a Csíkszereda szakmai munkáját irányította. Leo Gudas már munkába is állt Acélbikáknál, a csapat vasárnap dél­előtti edzésén már ő irányította a szakmai munkát.

– Láttam már pár mérkőzését az együttesnek, s tudom, hogy elsősorban védekezésben vannak komoly problémái a csapatnak, szóval ezen muszáj dolgoznunk és javítanunk. Úgy látom, hogy az önbizalommal is akadnak gondok, meg kell ragadnunk azokat a pozitívumokat, amik segíthetnek a játékosoknak abban, hogy egy kicsit magukra találjanak. Az biztos, hogy sok munka áll előttünk – foglalta össze első tapasztalatait a cseh szakember.

David Legerről egyébként mindenki nagyon jó véleménnyel volt a klubnál, a játékosok, az edzőkollégák is felkészült szakembernek tartották, aki szinte reggeltől estig a csapat érdekeit szolgálta, sőt, az utánpótlásnál is besegített. Azonban hiába a sok jó pont, a mérleg másik serpenyőjében ott volt a nyolc vereség, és ez a rossz sorozat felülírt mindent...

A DAB egyébként végig egyenrangú ellenfele volt a DEAC-nak, egészen az 56. percig 2–1 volt az állás, ekkor biztosította be győzelmét a hazai együttes.

Vasárnap délelőtt már Leo Gudas vezette a DAB edzését
Fotó: acelbikak.net/Anda Fábián

DEAC – DAB 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)

DEAC: Hetényi – Berta, Filbrandt, Kozma, Molnár 1, Szűcs – Koz (1), Vokla, Dalecky 1, Izacky (2), Novotny 1 – Kiss R., Sándor (1), Hári, Kulesov, Pesztunov (1) – Bogesic, Kiss P., Mazzag, Mihalik. Vezetőedző: David Musial.

Dunaújvárosi Acélbikák: Pinczés B. – Jakabfy, Mestyán, Dósa, Pihlqvist, Pinczés O. – Kovács, Nilsson, Pozsár, St. Pierre, Szappanos – Hruby, Lencsés, Mazurek (1), Németh 1, Tamás (1) – Gebei B., Barna, Gebei G., Somogyi N. Edző: Borbás Gergely.

A DAB legközelebb a Vasashoz utazik a Jégpalotába, a mérkőzés 18.40 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában