amerikai foci

2020.10.26. 21:07

Vereséggel zárták szezonjukat

Vasárnap lejátszotta idei utolsó mérkőzését a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapata. Az újvárosiak hazai pályán sima vereséget szenvedtek a Győr Sharks ellen.

Morva Dávid

Fotó: Zsedrovits Eniko

DAK Acél Gorillaz – Győr Sharks 0–30 (0–6, 0–8, 0–8, 0–8)

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy idén az újvárosiak nem juthatnak a rájátszásba, mivel mindkét alapszakaszbeli mérkőzésüket elvesztették. Vasárnapi ellenfelük a Győr Sharks együttese azonban pont ellentétes utat járt be, ugyanis hibátlan mérleggel vezették az Absulote Live Divízió I-es bajnokság nyugati csoportját.

A győriek nem bizonyultak illedelmes vendégnek, ugyanis már az első játékrészben egy egész pályán futással előnybe kerültek (0–6) és bár a jutalomrúgást elhibázták, előnyüket megőrizték a játékrész végéig. A második negyedben is a hatékony futójátékra támaszkodtak a vendégek, ezúttal egy félpályáról indított akciót nem tudtak megállítani a hazaiak, a cápák pedig „köszönték szépen” a lehetőséget: újabb touchdown-t szereztek. A győriek ezúttal a jutalomrúgás helyett, a kétpontos kísérlet mellett tették le a voksukat, ami jó döntésnek bizonyult (0–14).

Vasárnap hazai pályán zárták szereplésüket a Gorillák
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A folytatásban a Dunaújvárosiak támadtak ugyan és több labdaeladást (interceptiont) is megúsztak, de a rizikós passzok ellenére sem sikerült pontokat felpakolni a táblára. A harmadik játékrészben a hazaiak nem vigyáztak eléggé a tojáslabdára, és ebből a hibából adódó támadássorozat végén, talán már le sem kellene írni, de: újabb futás, újabb touchdown, ráadásul a kétpontos kísérlet ezúttal is sikeres volt (0–22).

A negyedik negyedben sem változott a játék képe, a hazaiak továbbra sem tudtak pontokat szerezni. A vendégek azonban egy oldalpasszt követő, az egész pályát felölelő futás után, újabb hat pontot szereztek, ráadásul a kétpontos kísérlet is jó volt, így beállították a 0–30-as végeredményt.

Madarász Attila játékos: – Azt tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ennek megfelelően nem is azt vártam a srácoktól, hogy nyerjék meg az összecsapást. A múlt heti fiaskó után szerettünk volna javítani a játékunkon, és a szezon utolsó mérkőzését tisztességgel lehozni és élvezni a találkozót. Bár az eredmény nem ezt tükrözi, a csapat helytállt és emelt fővel tudott búcsúzni az idei hányattatott sorsú szezontól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában