triatlon

2020.10.14. 19:26

Tizenhét dobogós helyezés

A balatonboglári szezonzáró duatlonon országos bajnokságon is éremgazdag teljesítmény mutatott a Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület különítménye, amely az összképet tekintve is remek idényt tudhat maga mögött.

Szabó Szabolcs

A hétvégén, a VI. alkalommal megrendezett a balatonboglári BÚI – Duatlon Országos Bajnokságon 58 klub 284 versenyzője nevezett, ebből 263-an teljesítették a vállalt távot. A DTSE mindhárom versenyzője, Vadász Ildikó, Kovács Ákos Flórián és Burkovics Márton is éremmel zárta a 2020-as szezont.

Vadász Ildikó a hölgyek abszolút mezőnyében a 21. helyen zárt, kategóriájában pedig harmadikként léphetett fel a dobogóra.

Amint az utóbbi seregszemléken is megszokhattuk, az eredményhirdetéskor ezúttal is szólították Kovács Ákos Flóriánt, aki a teljes férfimezőnyt tekintve az 56. helyen végzett, a szenior 2-es kategóriában pedig a 2. helyen fejezte be a versenyt.

Vadász Ildikó kategóriájában a harmadik helyen zárt Balatonbogláron Fotó: DTSE

A DTSE egyik legfiatalabb tagja, Burkovics Márton sem maradt érem nélkül. Ő az összetettben a 60., a saját kategóriájában a 12., az egyetemi csapatversenyben (Eötvös Loránd Tudományegyetem) pedig a harmadik helyen zárta a balatonboglári országos bajnokságot.

– A vírushelyzet és a korlátozások miatt az idény elején a legtöbb duatlon- és triatlonversenyt elmaradt. Június végén Kaposváron volt az első igazi számottevő seregszemle számunkra. Mindezek mellett is egy jól sikerült idényt zárhattunk Balatonbogláron. A DTSE versenyzőinek összesen 37 célba érkezése volt a hazai országos seregszemléken, és ebből 17 alkalommal a dobogóra is állhattunk, ami arányaiban egy jó összteljesítménynek számít egy olyan kis amatőr klubtól, mint a mienk – adott gyorsjelentést a 2020-as szezonról egyesület operatív vezetője Kovács Ákos Flórián, aki kiemelte: Pötör Zoltán magyar bajnok korosztályi kategóriájában a nagyatádi hosszútávú triatlon ob-n, szép sikereret ért el közép- és sprint távon Füzesy Dávid és Burkovics Márton is, valamint jó teljesítmény nyújtott versenyein Hegedűs Attila és Somogyvári Ákos is. Vadász Ildikó pedig debütálóként többször is a dobogóra állhatott. Úgy vélem, hogy sikerült megmutatnunk, hogy Dunaújvárosban is van triatlonsport.

Bár a hivatalos versenyszezonnak vége, a következőkben sem fognak unatkozni a DTSE tagjai. Az előttünk álló hétvégén a veszprémi triatlonosok idén is megrendezik meghívásos idényzáró dzsemborijukat, a Púdermant, ahol visszafelé kell teljesíteniük a triatlont a résztvevőknek.

A DTSE kollektívája hagyományosan visszatérő résztvevője a dunaújvárosi 24 órás jótékonysági úszásnak, itt a legutóbb a negyedik helyen végeztek, és az idei, novemberi úszógálára is készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában