jégkorong

2020.10.24. 20:31

Nem ért pontot a DAB hősies feltámadása

Az idény során először, végre hazai jégen is szurkolók előtt korcsolyázhattak jégre pénteken este az Acélbikák. A helyszínen közel háromszázan követhették a találkozót.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A hazai drukkereknek számára egy kisebb sokkterápiával ért fel az első játékrész nyitánya. Alig 25 másodperc elteltével már vezetett a MAC, Nagy Krisztián büntette a piros-fehér védelem hibáját. Az első két előnyét is gólra váltották az újbudaiak, a 4. percben Dóczi bombázott Hughson hálójába, majd Terbócs növelte a háromgólosra az előnyt. A 11. percben aztán felcsillant a remény, Pinczés Olivér villant, lövése a kapuvasról vágódott Bálizs ketrecébe.

Fotók: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A második húsz perc is az elsőhöz hasonlóan indult, 21.10-nél Nagy Krisztián lépett ki és góllal zárta szólóját: 1-4, ismét hárommal vezetett a roppant magabiztosnak tűnő MAC. Ekkor jött a már kevesek által remélt fordulat. Török egy formás akció végén hozta közelebb a Bikákat, (2-4), majd Dansereau bizonyította klasszisát, takarásból lőtt látványos gólt a vendégeknek, (3-4). Megjött a közönség hangja és érkezett is az újvárosi egyenlítés. Mazurek közelről értékesített egy emberelőnyt. A záró harmadra 4-4-es állással fordultak a felek.

Élvezetes, tempós játék zajlott a jégen, egy-egy véleményes bírói ítélet (is ) tovább borzolta a drukkerek megfáradt idegeit. A komoly helyzetek számát tekintve a DAB állt a közelebb az újabb találathoz, ám egy, a támadó harmadban eladott koronból lefordultak a Macik és meglőtte harmadik gólját is a bombaformában hokizó Nagy Krisztián. A hajrában, lejött Hughson kapus, a DAB nyomását azonban némi szerencsével átvészelték a vendégek, így hiába küzdött nagyot David Leger legénysége, a hősies feltámadásért ezúttal nem járt egy bajnoki pont sem.
Dunaújvárosi Acélbikák – MAC HKB Újbuda 4-5 (1-3, 3-1, 0-1)

DAB: Hughson – Kovács Bronson (1), Nilsson (1), Mazurek 1, Pozsár, Török 1 – Dósa, Phillips, Azari, Odnoga, Philqvist – Lencsés, Mestyán (1), Dansereau 1 (1), St. Pierre (1), Szappanos (1) – Hruby (1), Jakabfi, Gebei, Németh (1), Pinczés 1

A MAC gólszerzői: Nagy Krisztián 3, Dóczi, Terbócs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában