jégkorong

2020.10.29. 21:38

Az újpestiek után jöhetnek a zöldek

Mondhatjuk, a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Ligában lejátszott utolsó három mérkőzéséből jól jöttek ki.

Agárdy Csaba

20190922 Dunaújváros Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvári Titánok hokimeccs Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Papíron náluk erősebb ellenfelekkel találkoztak, de nem vallottak szégyent. A múlt héten Újpesten büntetőkkel 4–3-ra nyertek, utána szombaton itthon nagy csatában hazai pályán 5–4-re kikaptak a listavezető, tavaly még a szlovák Extraligában játszó MAC HKB Újbudától, majd kedden hosszabbításban 5–4-re legyőzték az Újpestet. És talán ragadjunk le egy néhány mondat erejéig az UTE-val vívott találkozóknál.

Az tény, a lilák játékoskerete erősebbnek tűnik, mint a dunaújvárosiaké, mégis a megszerezhető hat pontból négy az Acélbikáké lett. Ennek talán az is oka, hogy a fiatalok, pontosabban a fiatalabbak felnőttek a húzóemberek mellé, számítani lehet Török Viktorra, Pinczés Olivérre – aki itt, Dunaújvárosban évről évre szép fejlődést mutat –, Gebei Gergelyre, Pozsár Márkra, Somogyi Nátánra, hogy csak néhány nevet említsünk.

Az Újpest elleni meccs drámaira sikeredett, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vége előtt huszonnyolc másodperccel egyenlített az UTE, majd a hosszabbításban a DAB vitte be a „végzetes ütést”.

A találkozó után a dunaújvárosiak kanadai vezető­edzője, David Leger így nyilatkozott: – Kissé érzelmes volt számunkra ez a mérkőzés, meglehetősen hullámzóan játszottunk. Megvolt a vezetés, de az UTE folyamatosan jött vissza. A véghajrá hasonló volt a MAC elleni meccs­hez, megint akkor kaptunk gólt, ezen javítanunk kell a jövőben. Kicsit frusztráltak voltunk a sok emberhátrány miatt, és ha rendre hátrányban kell védekezni, akkor nem tudunk támadni. Annak örülök, hogy az egyetlen ember­előnyünket beütöttük.

A DAB holnap újra bizonyíthat, a Ferencváros vendége lesz, a találkozó 18.30 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban.

Vezető képünk archív.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában