futsal

2020.09.27. 21:33

Egy nagyon fontos pont megszerzése a futsalosok részéről

Ez volt a hozománya a hazai csapat számára a Dunaferr DUE Dutrade és a Kecskemét mérkőzésének, ami nagy csata után 2–2-re végződött a Dunaújváros Sportcsarnokban pénteken este.

Balogh Tamás

Fotó: Zsedrovits Eniko

Lépéskényszerben, ez volt a fő motívum, ami az újvárosiakat mozgathatta ezen a találkozón, hiszen az ezt megelőző három mérkőzésüket pontok nélkül zárták. A kecskemétiek viszont egy győzelmi szériával érkeztek. A nagy csata borítékolható volt, de egyik fél sem mehetett biztosra.

Klacsák Bencéék döntetlent játszottak a Kecskeméttel
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az első félidőben nyílt csatával, Németh P. lövéseivel Csányi és Klacsák ziccerével, Hinojosa Montero Antonio (Tony), Szeghy, Horváth B., gólra törő játékával kezdődött a találkozó. A vendégek hasonlóan kezdték a dolgukat, hiszen ezekre a kísérletekre veszedelmes kontrákkal válaszoltak. Rigó a hazai kapus a tevékenységét a már kilenc-tíz méteren is be kellett mutassa. A nyomásukat jó tempóval tovább fokozták, majd Vladyslav Scherban egy hatalmas lövéssel vette be az újvárosi kaput, 0–1 a 6. percben! (Pedig a teljes hazai sor hét méteren belül állt.)

A mérkőzés állása miatti túlfűtött hangulatban Frank Tamás legénysége továbbra is sok pontatlanságot vétve futott az eredmény után. A bajaikat tetézte, hogy az igen aktív gólszerzőt kiegészítve Mánya Szabolcs, Simic Bozidar és Ristic Darko is rendkívüli teljesítményre kényszerítette Rigót a kapuban. A viszontválaszokat gyakorlatilag a Dunaferr egész legénysége szolgáltatta, de vagy az említett pontatlanság, vagy a Kecskemét jó védekezése és Tombácz kapusteljesítménye megállította őket.

Egy fordulópont. Csakis ez lehetett a vendégek javára megítélt hatméteres, amit a csereként beálló Cseresnyés parádésan mentett. A szituáció valószínűleg helyretette a hazaiak önbizalmát, ami főképp a második félidőben jelentkezett.

A szünet után folytatódott a versenyfutás. Németh Péter vezérletével higgadtabban és ezzel együtt lényegesen pontosabban tört az ellenfele kapujára a Dunaferr legénysége. Biztatóan váltott a teljesítményén Tony, Szeghy, Csányi, Dorogi és Horváth Benedek is. A hangyaszorgalmat Tony bombagólja koronázta meg 1–1 a 31. percben. A lendületük tovább vitte őket, és most a sokadik bravúros teljesítményével Horváth Benedek lőtt a hálóba: 2–1! Egy percen belül megfordították az állást! A remek hangulatukat a 34. percben Simic Bozidar tette tönkre az egyenlítő találatával.

A hajrában semmiféle fifika, a kapufák és az emberelőnyös játék sem juttatta újabb előnyhöz a Dunaferr csapatát. A végjáték már tanácstalanságba torkollt ugyan, de megszületett az az egy pont, ami az alapszakasz végére nagyon sokat érhet a számukra.

A mestermérlegekből idézünk, Frank Tamás a Dunaferr vezetőedzője: – Lehet, hogy elfogultság, de úgy érzem, hogy inkább veszítettünk. Igaz, hogy a vezető gólt az ellenfelünk szerezte meg, de előtte már mi is kétszer-háromszor is gólt ígérő szituációba kerültünk. A második fél­időben, amikor egy percen belül megfordítottuk az állást, további két-három kapufánk és még további lehetőségeink is voltak. Sajnos nagyon sok helyzet kell nekünk a góllövéshez, megszenvedünk érte.

Koós Károly, a Kecskemét vezetőedzője: – Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Utólag azt mondom, hogy jó eredmény itt a döntetlen. Nem tudtuk kihasználni a vezetésükből és az azt követő büntetőből adódó lélektani előnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában