DLSZ körkép

2020.09.27. 07:00

A gyepen már újraindult, a konzolok mellett hamarosan rajtol a bajnokság

Alig, hogy lezárult a koronavírus miatt kurta-furcsa 2019/2020-as kispályás labdarúgó-bajnokság, már el is rajtolt a 2020/2021-es idény. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a tervek szerint hamarosan indítja az e-sport ligát is.

Morva Dávid

Igencsak furcsa szezont zárt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A Covid-19 miatt márciusban először csak felfüggesztették a Markó Lajos kispályás bajnokság küzdelmeit. Ezt követően Petrás Gábor főtitkár heti szinten egyeztetett a szövetséggel és a csapatok képviselőivel arról, hogy milyen módokon lehetne befejezni a szezont. Ahogyan telt az idő, úgy vált egyértelműbbé, hogy ez nem lesz teljes egészében lehetséges. Erről Petrás Gábor így nyilatkozott:

Petrás Gábor a DLSZ főtitkára Fotós: Dunaújvárosi Hírlap/archív

- Május végére világossá vált, hogy a pályán nem tudjuk befejezni a szezont. Ezt követően az FMLSZ-szel egyeztetve a DLSZ is kimondta: lezártnak tekinti a 2019/2020-as bajnoki évadot, és nem hirdetnek bajnokot egy osztályban sem.

Nem egynyári ligák

A kormány enyhítő intézkedései lehetővé tették a különböző kupaküzdelmek lebonyolítását. Ha már így adódott, a DLSZ nem tétlenkedett és több tornát is szervezett a mozogni vágyóknak. Az idén már tizennyolcadik alkalommal megrendezett Dunaújváros Kupát az SZP Asztalos együttese nyerte. Majd következett az Acerbis Nyári Kupa kispályás labdarúgótorna, amellyel a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a fiatalon elhunyt utánpótlásedzőről, Bakos Zsoltról emlékezett meg. A harmad- és negyedosztályban szereplő csapatok számára szintén először tartották meg a Decathlon Summer Cup elnevezésű viadalt. Szerveztek emellett augusztális focikupát, illetve az előző szezon zárása és az idei nyitása is volt egyben a szuperkupa. Ez hagyományosan az előző bajnoki kiírás aranyérmese (ezúttal az őszi bajnok) és a Dunaújváros Kupa győztese között zajlik. Az augusztus 31-i döntőt végül az SZP Asztalos gárdája nyerte meg. Szeptember első napjaiban pedig elrajtolt a 2020/2021-es bajnoki évad.

A következő megmérettetést a DLSZ 2020. október 10-én tartja az Arany János Általános Iskola tornatermében, a verseny a Diablo kupa elnevezést kapta.

E-sport

Az e-sport is egyre nagyobb teret követel magának Fotó: Shutterstock

Az egész világban tért követel magának a sportágak között az „E-sport”. Az új idők szavát meghallotta a DLSZ is, amely a speciális sportok bizottságán belül létre hozta létre az e-sport versenyrendszert.

- Ahogy a gyepen, úgy az e-sportot tekintve is közösségben gondolkodunk. A célunk, hogy közösségi tereken tarthassuk meg ezeket a rendezvényeinket, egy sportbárban együtt legyenek és versenyezzenek az e-sport szerelmesei. Terveink között szerepel, hogy szeptember végén, vagy október elején megrendezzük az első kupát. Ha ez nem lehet, akkor otthonról virtuális kapcsolat segítségével próbáljuk megversenyeztetni a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában