Bő keret

2024.05.14. 20:37

Öt dunaújvárosi vízilabdázó harcolhatja ki az olimpiai részvételt

A női vízilabda OB I lezárultát követően Mihók Attila és Cseh Sándor máris kihirdette az olimpiára készülő bő keretet, így huszonhárom játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Gallai Péter

Mihók Attilának már megvan a párizsi repólőjegye, amit csak tizenhárman kaphatnak meg a huszonhármas keretből

Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

Közülük a dunaújvárosi klub öt pólósának van esélye arra, hogy ott lehessen Párizsban, a DFVE-ből a világbajnokságon ezüstérmet szerzett trió, azaz Horváth Brigitta, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine mellett Dobi Dorina és a kapus, Maczkó Lilla tagja a keretnek.

 

A DFVE kerettagjai
Fotó: DFVE

– Megvolt az a lehetőségünk, hogy mi döntsük el, hány fővel kezdünk; volt olyan verzió, hogy egészen szűk legyen a keret, végül azonban inkább a bővebb mellett döntöttünk – mondta a névsor közzététele kapcsán Mihók Attila a szövetség honlapjának. 
– Mindezt azért, hogy matematikailag is működjön a felkészülés első szakasza, azaz legyen három mezőnysorunk, ami elvben tizennyolc ember, mivel azonban Keszthelyi Rita két héttel később csatlakozik hozzánk, addig is meglesz a háromszor hat játékos. 

Jelenleg az a cél, hogy mielőtt elkezdjük a közös gyakorlást a kanadaiakkal, június közepén megtörténik az első komolyabb szűkítés, azaz a szokásosnál kevesebb idő lesz arra, hogy a kerettagok bizonyítsanak.

– tette hozzá.
A válogatott tervezett programjában az első hetek itthoni felkészüléssel telnek, június harmadik hetében a kanadai együttessel edz, és a tervek szerint hivatalos meccset is játszik a csapat. Június végén egy athéni tornán vesz részt a csapat, majd onnan Los Angelesbe visz az út, ahol az olimpiai és világbajnok amerikai gárdával edzőtáboroznak a lányok. A játékok előtti utolsó két hetet pedig megint itthon töltik, és július 25-én indulnak Párizsba. Aznap viszont már csak 13-an szállhatnak fel a gépre az alábbiak közül.

A bő keret

Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca, Maczkó Lilla. Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Geraldine Mahieu, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Peresztegi Nagy Kinga, Rebecca Parkes, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Tiba Panna, Vályi Vanda, Varró Eszter.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában