kézilabda

2020.08.02. 19:02

Pörgős edzésekkel készülnek a DKKA tehetséges fiataljai

Már javában készülnek a következő szezon kihívásaira a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiatal tehetségei is. A múlt héten új trénerrel kezdte meg a munkát a DKKA serdülő I -es csapatának kerete.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Lendületes, pörgős edzéssel mutatkozott be tanítványainak a múlt héten hétfőn a DKKA első számú serdülőcsapatának új szakvezetője, Guricsné Horváth Beáta, aki lapunknak elmondta: – A külső körülmények miatt meglehetősen hosszúra nyúlt a szünet, így már korábban kiadtam a keret tagjainak egy egyhetes, otthon is elvégezhető edzéstervet, amely főként erőnléti és fizikális feladatokat tartalmazott. Nincs sok időnk a bajnokság rajtjáig, alig egy hónap áll rendelkezésünkre, így mindenkinek keményen kell dolgoznia, hogy az első tétmeccsre készen álljuk. Az első benyomásaim pozitívak. A lányok célja, hogy profi játékossá váljanak, ezért tudatosan készülnek. A hozzáállásuk megfelelő.

A fiatalok célja, hogy később profi játékosok legyenek
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A körülmények is kiválóak, úgy látom, Dunaújvárosban minden feltétel adott az eredményes munkához – fogalmazott a szakember, aki a keret összetételéről és csapat előtt álló kihívásokról is szólt:

– Jelenleg tizenkilencen gyakorolnak együtt, ám korábbi keret jelentősen kicserélődött. Sokan feljebb léptek az ifjúsági csapathoz és nyolcan érkeztek az U15-ös gárdából. Folyamatosan figyeljük a játékosok teljesítményét, így a fiatalabbak előtt is ott lehetőség, a keret tehát nyitott. A serdülő I-es csapat szerepel majd a a serdülő első osztályban, illetve az ifjúsági másod­osztályban is, szóval a meccsterheléssel nem lesz probléma. A célunk pedig, hogy a bajnokságban ott legyünk a mezőny elején, a legjobbak között.

Guricsné Horváth Beáta (b) az élvonalba várja csapatát

A hazai kézilabda világában jártas szurkolók számára ismerősen csenghet Guricsné Horváth Beáta neve. Nem véletlenül!

A Debrecenben született szakember éveken át szerepelt a DVSC élvonalbeli együttesében és szép sikereket ért el, tagja volt az EHF győztes csapatnak is, és több mint egy évtizede dolgozik edzőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában