Két felkészülési mérkőzés után szűkítenek keretet az Acélbikák

2020.08.18. 21:07

Harminc hokis kezdte el

A Dunaújvárosi Acélbikák tegnap hazai jégre korcsolyázhattak. Ugyanis a teljes szakosztály birtokba vehette a Dunaújvárosi Jégcsarnokot. Elkészült a jég!

Agárdy Csaba

Fotó: LI

David Leger vezetésével – akinek munkáját Borbás Gergely segíti – az Erste Liga szeptember 11-i rajtjára készülő felnőttcsapat délelőtt két csoportban edzett.

A munka harmincas kerettel kezdődött el. A gyakorlatok pörgősek voltak, sok mindent – leginkább a helyezkedéseket – maga Leger mutatott be, aki alaposan elmagyarázott mindent a fiúknak. A csapat nagy elánnal végezte a feladatokat, ez így is van rendjén, arról nem beszélve, hogy a bajnoki rajtig ez a harmincas keret még szűkülni fog, vagyis mindenkinek bizonyítania kell, hogy ott a helye az Erste Liga-együttesben. A hokisok közül többen próbajátékon tartózkodnak az Acélbikáknál, javarészt juniorkorú jégkorongozókról van szó.

Borbás Gergely segíti majd David Leger munkáját a felnőtteknél, és marad az utánpótlásnál is
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az edzésen a körülmények nem voltak a legmegfelelőbbek, mivel a jégcsarnok szigetelése annak idején, jó húsz éve, nem sikerült valami jól, sőt, talán egyáltalán nincs is, ezért magas a páratartalom, csöpög a víz, nem beszélve arról, hogy szinte „ködben” kellett végezni a feladatokat.

De ne keressünk a kákán is csomót, a lényeg: a Dunaújvárosi Acélbikák csapatai a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig már hazai jégen folytathatják a felkészülést a bajnoki szezonra, amely rajtja már nagyon közeli.

Borbás Gergely amellett, hogy a felnőttek másodedzője, a junior- és az ifjúsági csapatot irányítja, elmondta, a tegnapi első jeges edzésre a légiósok megérkeztek, vagyis megízlelhette a dunaújvárosi légkört a két svéd, a hátvéd Daniel Nilsson és a csatár Kristoffer Pihlqvist. (A harmadik svéd, Oskar Brandström néhány nap dunaújvárosi lét után családi okokra hivatkozva hazautazott.) A tavalyiak közül visszatért a kanadai kapus, Garret Hughson, a szintén kanadai csatár, David Mazurek. Újra Acélbika lesz a kanadai–magyar kettős állampolgárságú Dansereau Kee­gan és Kovács Bronson Zoltán.

A DAB holnap 18 órától zárt kapuk mögött a Gyergyói HK-val mérkőzik meg, majd pénteken 18.30 órakor a Tüskecsarnokban a Ferencváros lesz az ellenfél. Erre a mérkőzésre csak elővételben és online lehet jegyeket vásárolni, a dunaújvárosi szurkolóknak ötven belépőt biztosít a Fradi. A jegypénztárak nem nyitnak ki, és meccsnapi helyszíni jegyértékesítés sem lesz.

A két találkozó után a szakmai stáb szűkíti a dunaújvárosiak játékoskeretét, az Erste Ligára a DAB két kapussal és húsz mezőnyjátékossal szeretne benevezni. Sorsolás még nincs, hiszen az erdélyi csapatok szereplése bizonytalan, mivel Románia a vírushelyzet miatt a sárga országokhoz tartozik, ezért csak egészségügyi ellenőrzés után léphetnek be állampolgárai az országba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában