Egykori dunaújvárosi játékosok góljaival győzött a vendéglátó

2020.07.26. 21:17

Vereség a bajnoki rajt főpróbáján a Harta ellen

A 2020/2021. évi NB III-as bajnoki szezon rajtjára készülő Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton a Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Harta otthonában játszotta utolsó felkészülési találkozóját.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Utolsó felkészülési meccsét játszotta szombaton Hartán az NB III közép csoportjának idénykezdete előtt a DPASE gárdája.

Harta – Dunaújváros PASE 3–2 (1–1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Barta, Markovics, Hompót D., Báló, Barna Zs., Dorogi R., Novák Zs., Kesztyűs, Szepessy R., Áman. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Csereként a következő játékosok léptek pályára: Orczy, Novák L., Héjjas, Al-Sheraji, Halász P., Tóth Á.

A jó iramú, mozgalmas találkozón a vendégek a huszonhatodik percben szerezték meg a vezetést. A Paksról visszatért rutinos védő, Báló Tamás adott remek labdát Szepessy Róbertnek, aki higgadtan lőtt a kapuba (0–1). Öt perccel az első játékrész lefújása előtt egyenlített a bátran játszó hazai csapat. Egy oldalról középre ívelt szabadrúgást Kővári László fejelt a hálóba (1–1). A fordulást követően alig telt el 3 perc, és már a hartaiaknál volt az előny. Egy húsz méterről megítélt szabadrúgást Ivacs Gábor váltott gólra (2–1). A 77. percben Szepessy Róbert visszapasszolt labdáját a csereként beállt Al-Sheraji lőtte a házigazdák kapujába (2–2). A Harta gárdája azonban nem elégedett meg a döntetlennel, és öt perccel később megszerezték a győztes találatot. Egy hosszúra átívelt beadást követően Ivacs Gábor levette a labdát, majd egy lövőcselt követően a hálóba lőtt (3–2).

Al-Sheraji csereként lépett pályára, és ő szerezte az újvárosiak második gólját
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Meglepetésre tehát kikapott a harmadosztályú alakulat. A vereség pikantériája, hogy a hartaiak mindhárom találatát egykori dunaújvárosi játékosok szerezték. A DPASE következő összecsapása már a bajnoki idénynyitó lesz. Az újvárosiak augusztus 2-án 17.30 órakor a Szekszárdi UFC vendégeként lépnek majd pályára. Nem kérés, hogy azon a találkozón sokkal jobb teljesítményre lesz szükség. Elsősorban a védekezésben szükséges sokkal nagyobb koncentráció, hiszen három kapott góllal nem sok esély lenne a pontszerzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában