Lisa Haley lett a női jégkorong nemzeti csapatkapitánya

2020.07.24. 20:49

Olimpiai bajnok a válogatottnál

duol.hu

Érd 20190822 Jégkorong 2019 nõk nõi Három Nemzet Tornája Magyarország Németország Nemzeti Sport Fotó Micheller Szilvia Mayer Fruzsina

Fotó: Micheller Szilvia

DH-információ Lisa Haley-t nevezték ki a magyar női válogatott szövetségi kapitányává. Megbízatása a 2021. augusztusi olimpiai selejtezők végéig szól. A kanadai edző jövő héten érkezik Magyarországra, így már ő fogja irányítani a női csapat szezonbeli első edzőtáborát a Tüskesátorban – közölte pénteken a Magyar Jégkorong Szövetség. – Független szövetségi kapitányt kerestünk, és a kanadai szövetségen keresztül jutottunk el Lisa Haley-hez. Az életrajza önmagáért beszél. A lehető legjobb felkészülést szeretnénk megadni a lányoknak a világbajnokság és az olimpiai selejtező előtt. Biztos vagyok abban, hogy képes lesz úgy fejleszteni a játékosokat és úgy felkészíteni a csapatot, hogy az kihozza magából a maximumot – mondta el az új kapitányról Vas Márton, a Magyar Jégkorong Szövetség általános igazgatója. Lisa Haley több idényben is dolgozott a kanadai női felnőttválogatott mellett másodedzőként. A legnagyobb sikerét 2014-ben érte el, Szocsiban olimpiai aranyérmet ünnepelhetett a juharlevelesekkel. 2012-ben a világbajnok, 2008-ban, 2011-ben és 2013-ban a második helyezett kanadai csapat stábjának a tagja volt.

„Büszkén képviselem majd Magyarországot a világbajnokságon”

Az új kapitány első nyilatkozatában kifejtette, nagyon várja már a magyarországi munkát:

– Ismerem a magyar női jégkorong közelmúltbeli sikereit, és inspirál a lehetőség, hogy hozzátegyem ehhez a magamét. Energikusan vágok bele a munkába, mert látom, hogy a csapat és a körülötte dolgozók mennyire elhivatottak, milyen keményen dolgoznak. Most, hogy feljutott a magyar válogatott az elitbe, ott is akarunk maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában