A 200 millió forintos összeget a Magyar Torna Szövetség biztosítja a Dunaferr Sportegyesületnek

2020.06.29. 20:27

Júliusban kezdődik a tornacsarnok felújítása

Mintegy 200 millió forintból újul meg a Dunaferr SE szakosztályának otthona, a Dunaújvárosi Tornacsarnok – olvasható a város hivatalos honlapján. Erről sajtótájékoztatón számoltak be a város politikai vezetői, és Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke.

DH

2020.06.29. Tornacsarnok Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A ´70-es években épült Eszperantó úti csarnokot június utolsó napján ideiglenesen el kell, hogy hagyják a tornászok, mert július elején a szakemberek megkezdik a felújítási munkálatokat. A várhatóan szeptember végéig tartó munka során elbontják a teljes homlokzatburkolatot a nyílászárókkal, illetve a homlokzaton lévő kopolit üvegfallal együtt. A délkeleti homlokzaton korábban már kicserélt ablakokat természetesen visszaépítik, amíg a többi homlokzaton korszerű hőszigetelt ablakokra cserélik a nyílászárókat, illetve a természetes megvilágítás biztosítására az elbontott kopolit üvegfalat nagyméretű osztott üveges nyílászárókra cserélik.

Elbontják a homlokzatot, cserélik a nyílászárókat
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Pintér Tamás polgármester szerint – többi között – egy olyan beruházásról van szó, ami nemcsak környezettudatos, hanem energetikailag is nagy előrelépés.

A szakosztály tornászai a felújítás ideje alatt a régi Bánki iskolát veszik majd birtokba ahhoz, hogy a lehető legjobban fel tudjanak készülni az előttük álló feladatokra. Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke szerint a három hónapos beruházás végére az egyesület egyik legeredményesebb szakosztálya végre hírnevéhez méltó körülmények között dolgozhat tovább.

Hogy milyen forrásból valósulhat meg a 200 millió forintos beruházás, úgy tűnik a jelenlévők nem tartották érdemesnek szólni, mi azonban megtesszük. A DunaOnline.hu a Magyar Torna Szövetségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy ezt az összeget a kiemelt sportágfejlesztés létesítményfejlesztése kapcsán a szövetség biztosítja a Dunaferr Sportegyesület számára, ami már korábban is rendelkezésre állt.

A szezonra így alakult a keret

Kapusposzton „sorcsere” következett be, ugyanis az Európa-bajnok klasszisunk, a holland Laura Aarts úgy döntött, befejezi pályafutását, és hazatérve felsőfokú tanulmányaira koncentrál. Mellette Kiss Alexandra is jelezte távozási szándékat, a harmadik pedig a válogatott alapembere, Vályi Vanda. A csapat többi tagja maradt, nagy fegyvertény, hogy sikerült egyben tartani a keret jelentős részét, akikhez szokás, és a klub filozófiája szerint csatlakozhatnak majd a saját utánpótlásból a legtehetségesebbek. A távozók helyére érkezett Egerből a szintén válogatott kerettag fiatal kapus Magyari Alda, továbbá visszatér a nemzeti csapat másik kulcsembere, Szilágyi Dorottya is a hevesi együttesből. Ő 2012 és 2018 között már szerepelt a kék-narancs csapatban. Rajtuk kívül Szentesről a kapus Lekrinszki Gina érkezik még Dunaújvárosba, valamint az UVSE-ből a kétszeres bajnok és Universiade-győztes Mucsy Mandula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában