A Dunaferr SE tornászai is nagyon jól szerepeltek

Véget ért a magyar tornasport első online megmérettetése, amelyet a Magyar Torna Szövetség hirdetett meg a fiú utánpótlás-tornászok számára. Ezen a Dunaferr SE fiataljai is indultak.

Gallai Péter

Zolta Benjámin (balra) és mellette Chlebovits Bence is indult, utóbbi két érmet is szerzett a megmérettetésen Fotó: Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Enikő

A koronavírus okozta helyzet szülte viadal lényege az volt, hogy a versenyzők előre meghatározott, a kiírásban részletesen rögzített gyakorlat anyagát otthoni körülmények között filmre vegyék, majd beküldjék az egyesületüknek, és onnan a legjobb gyakorlatokat továbbították a MATSZ-nak. A beérkezett anyagokat a felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Kovács István és vezetőedzője, Szűcs Róbert, továbbá az utánpótlás szövetségi kapitánya, Puskás Jenő és vezetőedzője, Rácz Attila értékelte. Fontos, hogy a bírók összetett eredményt nem hirdettek, csak a szerenkénti legjobbakról döntöttek. Volt több olyan egyesület is, amely egy versenygyakorlatból többet beküldött, de a kiírás szerint ezekből csak egyet lehetett figyelembe venni.

A megmérettetésen kilenc egyesület vett részt, ebből hat klub tornászai nyertek érmet, közte a Dunaferr SE képviseletében Chlebovits Bence, aki a II. korcsoportban emelés kézállásban harmadik, hegyes ülőtartásban a második, támaszmérlegben pedig a negyedik lett. Klubtársa, Zolta Benjámin kézállásban az ötödik helyen végzett.

Zolta Benjámin (balra) és mellette Chlebovits Bence is indult, utóbbi két érmet is szerzett a megmérettetésen
Fotó: Zsedrovits Enikő

A IV. korcsoportban Szabó Emil öt szeren vállalkozott, emelés kézállásban és hegyes ülőtartásban egyaránt hatodik, fekvőtámaszban karhajlítás nyújtásban hetedik, kézállásban pedig kilencedik lett.

– Nagyon jól szerepeltek a fiatalok, összességében azt gondolom, jó verseny volt, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk mind a szülők, mind pedig a gyermekek részéről, hogy milyen jó dolog a szövetség részéről ez a verseny, amellyel igyekeznek fenntartani az érdeklődést a tornasport iránt – mondta Varga Gyula a Dunaferr SE edzője.

– Nagy volt az érdeklődés, az pedig mindenképpen biztató a jövőre nézve, hogy a fiatalokat ilyen módon is lehetett motiválni a tornára. Bár a győztesek megvannak, szeretnénk minden egyes résztvevőnek egy kis ajándékkal kedveskedni, emellett a legeredményesebb tornászokat külön is díjazni – idézte Puskás Jenőt, az utánpótlás szövetségi kapitányát a szövetség honlapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában