A Schiller-Vasas HC vezetését május elsejével átadja egy befektetői körnek

2020.04.16. 19:53

Szuper Levente indul az elnöki posztért

Elhagyja a Schiller-Vasas HC vezetését, és indul a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöki posztjáért Szuper Levente.

Gallai Péter

Budapest 20190911 Jégkorong 2019 Erste Liga sajtótájékoztató Nemzeti Sport Fotó Koncz György Szuper Levente

Fotó: Nemzeti Sport

Közleménye szerint a klubnál az utóbbi kilenc évben felépített szakosztályi rendszer – amely a Schiller-Vasas HC elmúlt két évében csúcsosodott ki – a tao-műhelyek egyik mintapéldánya volt. Ebben a két szezonban a csapat több tucat magyar jégkorongozónak biztosított lehetőséget az utánpótláskorból kinőve a felnőttbajnokságban bizonyítani, és mindkét idényben adott játékost a válogatottnak is. Kitért rá, az Erste Ligában egyedüliként a piros-kék együttes fizeti folyamatosan játékosait azóta, hogy a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárultak a pontvadászat küzdelmei.

Szupert sokan bátorították erre a lépésre
Fotó: Koncz György/NS

„A Schiller-Vasas HC vezetését május elsejével átadom egy befektetői körnek, amely támogatói csoportnak elsődleges és kimagasló célja, hogy továbbvigye azt a szisztematikus munkát, amit eddig képviseltünk, fejlessze és további sikereket hozzon a magyar jégkorongnak minden vertikumban” – idézi a kommüniké a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló magyar válogatott kapusát, aki korábban egy szezont Dunaújvárosban is játszott.

A 39 éves sportvezető egyúttal egy másik fontos döntést is meghozott. „Felmérve és tapasztalva az utóbbi években történteket, továbbá az előttünk tornyosuló feladatokat, úgy döntöttem, hogy sokak bátorítására elindulok a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki posztjáért a májusi tisztújító közgyűlésen. Teszem mindezt továbbra is a magyar jégkorong szolgálatáért, a nehézségek és a feladatok tudatában” – fogalmazott Szuper Levente. Az MJSZ elnöke 2016 májusa óta Such György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában