A legendás játékos leckéiben be is mutatja a feladatokat

2020.04.04. 09:30

Oktatófilmmel segít Faragó

Gallai Péter

Budapest 20200303 Kajak kenu 2020 Wichmann Tamás temetés Fotó Koncz György Nemzeti Sport Faragó Tamás

Fotó: Koncz Gyorgy

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Faragó Tamás a Magyar Vízilabda Szövetség részére bocsátotta azt a filmet, amelyet egykor az Egyesült Államokban forgattak vele, ebben a sportág alapjait mutatja be a tanulni vágyóknak – számolt be róla a szövetség honlapja.

– Az ötlet a pillanatnyi helyzetből fakadt, hiszen a fiatalok is kénytelenek az interneten, e-mailben edzésprogramokat nézni. Gondoltam ez az anyag segítség lehet számukra – fogalmazott a 67 éves Faragó Tamás, aki régen nyári „szórakozásként” a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott tréningeket, továbbképzéseket. Mint hozzátette, ezeken nem csupán a szája járt, hanem igyekezett tökéletesen bemutatni a különböző feladatokat, amelyeket aztán rögzítettek, és egyfajta kézikönyvként kapták meg a diákok.

– Büszke vagyok arra, hogy nincs olyan része a világnak, ahol játsszák a vízilabdát, ott ne ismernék, ne látták volna, sőt mondhatom, ne tanultak volna belőle – mondta. A gyakorlatok nagy része ugyan vízben zajlik, de az olimpiai és világbajnok szerint így is sokat segíthet a játékosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában