DPASE

2020.02.08. 08:30

A Kiskőrössel hangolnak a Magyar Kupa-meccsre

Az MTK elleni Magyar Kupa-párharc főpróbájaként szombaton 11 órakor Pálhalmán, a Kiskőrös FC ellen lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az újvárosiak eddig két felkészülési találkozón vannak túl. Az elsőn 1–0-ra nyertek az NB III nyugati csoportjában második helyen álló III. ker. TVE otthonában, majd az elmúlt héten hazai környezetben 1–1-es döntetlent játszottak a Fejér megyei első osztály listavezetőjével, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesével. Az elmúlt időszakról, illetve a kupamérkőzésről a klub honlapján Horváth Kevin a következőket nyilatkozta.

Horváth Kevinék már a jövő heti, MTK elleni mérkőzésre koncentrálnak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A felkészülésbe alaposan belecsaptunk, egy héten három napon is dupla edzésünk volt. Sajnos vannak sérültjeink, ők nem tudnak százszázalékos munkát végezni. A szakmai stáb profi és próbálják elkerülni a sérüléseket, komoly terhelés alatt. Az első két edzőmérkőzésünk jól sikerült, elérte a célját. Tudtunk nyerni egy papíron erősebb ellenfél ellen. Sajnos azért voltak hibáink, amikből tanulni kell. Kielemeztük a meccseket, így mindenki tudja, mit csinált jól és miben követett el hibát. Az MTK Budapest elleni Magyar Kupa-mérkőzéseket az egész csapat nagyon várja, egy első osztályba vágyó csapat ellen mindig jó játszani. Tiszteljük az ellenfelet, de nem feltett kézzel ugrunk neki a párharcoknak.

Tudjuk, hogy mire számíthatunk, így nem fog minket váratlanul érni a játékfelfogásuk. Azzal tisztában vagyunk, hogy mindkét meccsen száztíz százalékot kell nyújtani. Úgy gondolom, nem lesz gond az akarattal és a motivációnkkal. Számomra különleges ez a párosítás, hiszen az MTK utánpótlásában nőttem fel. Sok olyan játékos ellen fogok játszani, akik egykor a csapattársaim voltak. Ez egy külön pikantéria és még nagyobb motiváció nekem. A csapat azon lesz, hogy ezen a két mérkőzésen borítsa a papírformát és meglepetést okozzon. Számítunk a szurkolóinkra, és reméljük minél többen kilátogatnak a találkozóra.

A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért zajló páros csata mérkőzéseinek időpontja: MTK Budapest – Dunaújváros PASE (február 12., 18 óra, Hidegkuti Nándor Stadion), Dunaújváros PASE – MTK Budapest (február 19., 18 óra, Dunaújváros Stadion).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában