Csütörtökön a Brassó érkezik

2020.01.28. 21:31

Ismét egy őrült este, ismét egy remek Acélbikák-győzelem

A jégkorongozók Erste Ligájában ma a Dunaújvárosi Acélbikák az SC Csíkszeredát fogadta. A középszakasz felsőházi mérkőzésén a nyert…

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az alapszakasz-győztes Csíkszereda a felsőházban három mérkőzésből hármat elvesztett, így Dunaújvárosba győzelmi kényszerrel érkezett, de a DAB-nak is nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése a vasárnapi, debreceni vereség után.

Óvatosan kezdtek a csapatok, de a csíkiak kezdeményezőbbek voltak. Különösebb esemény nélkül ment le az első öt perc, akkor a DAB ember­előnybe került, és eztán fölpörgött a játék.

A két, piros mezes Acélbika, Mazurek (balra) és Turcotte (középen) próbál zavart okozni Samankov kapuja előtt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Híralp

Az előnyben a dunaújvárosiak csak helyzetig jutottak. Miután ismét mindkét gárda öt-öt játékossal volt a pályán, egymásnak estek a felek, és mint a két csapat utolsó alapszakaszi meccsén ­(4–2-re nyert a DAB) nagy lett az iram, mindkét oldalon egymás után alakultak ki a helyzetek, a lelátón is felforrósodott a hangulat, gólt azonban ebben a játékrészben nem láthattak a nézők.

A második harmadot repülőrajttal kezdte a DAB, három perc alatt két gólt lőtt. Mind a kettőben óriási szerepe volt Somogyinak, aki előbb Dansereaunak (emberelőnyben), majd Mazureknek adott gólpasszt. A csíkszeredaiakat viszont nem törte meg a gyorsan bekapott két gól, hanem többször is beszorították a dunaújvárosiakat, és néhány nagy helyzetet ki is alakítottak, a 33. percben azután Taratukhin révén szépített a Csíkszereda (2–1). Az utolsó felvonás hatalmas izgalmakat hozott, Silló a 42. percben növelte csapata előnyét. A vége őrület volt, de 3–2-re nyert a DAB.

A találkozó jegyzőkönyve

Dunaújvárosi Acélbikák – SC Csíkszereda 3–2 (0–0, 2–1, 1–1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Vezette: Soós, Berger, Váczi, Sindel.

DAB: Hughson – Kovács B., Vuorijarvi (1), Dansereau 1 (1), Mazurek 1, Somogyi (2) – Hüffner (1), Lendák, Gebei G., Silló 1, Turcotte (1) – Dósa, Hruby, Kovács E., Németh P., Subotic – Baker, Ráduly, Gulácsi, Pinczés O., Tamás.

Vezetőedző: David Leger.

Csíkszereda: Samankov – Farkas, Pyett 1, Brophey, McLean, Rokaly Sz. – Belov, Gecse, Becze, Taratukhin 1, Veshutkin (1) – Láday, Salló, Bíró, Fodor, Rokaly N. – Flinta, Györfy, Horváth, Sándor.

Vezetőedző: Jason Morgan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában