kézilabda

2020.01.29. 22:42

Gutenkunst Anna és Árva Csaba emlékére játszottak

A DAC kézilabdázói immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg vasárnap a Gutenkunst Annának és Árva Csabának emléket állító tornát, amelyen az együttes 2009 decemberében tragikusan fiatalon elhunyt egykori játékosára, valamint 2012 januárjában elhunyt egykori legendás edzőjére emlékeztek játékostársak, sportbarátok.

Jankó Árpád

A seregszemlén ezúttal három csapat, a házigazda kézilabdázói, a DAC lányai, az FKC Senior (Székesfehérvár) és a DKKA vett részt. Az első mérkőzésen a DAC és a DKKA küzdött meg egymással.

A találkozón fölényesen nyertek a DKKA kézilabdázói. Látszott, hogy a DKKA fiataljai sokkal több edzésen vesznek részt.

Ugyanakkor a DAC lányai csak heti két-három gyakorlással készülnek.

Pál Eszter lett a torna legjobb játékosa
Fotó: kohászkézi.hu

Mindez természetesen meglátszott a két csapat játékán. Ennek ellenére lehetett volna eredményesebb is a DAC teljesítménye.

Ezt követően a DAC az FKC Senior ellen lépett pályára. Ezen a mérkőzésen sem termett babér a DAC csapatának. Érvényesült az ellenfél rutinja. Az utolsó találkozó döntött a torna első helyéről.

A DKKA – FKC Senior találkozó sem okozott meglepetést. A félidő szoros volt, de végül a fiatalok sima győzelmet arattak.

Így a DKKA megyei bajnokságban szereplő csapata nyerte meg a tornát az FKC Senior és a DAC előtt (a Kohász edzője Takács Árpád). A torna nagyon hasznos volt. Mindenki kapott lehetőséget a játékra, és a mérkőzések segítették a bajnoki felkészülést. Szép volt, mert játékkal emlékeztek.

Különdíjak a tornán. A legjobb kapus Nagy Mária (FKC Senior). A legjobb játékos Pál Eszter (DKKA), gólkirálynő Gabnai Melinda (FKC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában