Szerdán vár ránk az Eb első nagy erőpróbája Oroszország ellen

2020.01.13. 21:12

A szlovákokat is kitömték a napi edzéseket követően

A vasárnapi ráhangoló mérkőzés és fölényes siker után a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon ismét egy könnyű ellenfél várt a magyar női válogatottra hétfőn este. Szlovákia legyőzése sem okozott gondot a három dunaújvárosi játékossal felálló együttes számára.

Gallai Péter

Budapest, 2020. január 13. Tamara Kolaratova, a szlovák (b) és Garda Krisztina, a magyar válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nõi tornájának csoportkörében játszott mérkõzésén a Duna Arénában 2020. január 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az abból is látszott, hogy a tegnapi meccs is valójában a legfontosabb találkozókra való felkészülést segíti, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány a nap során két edzést is tartott a csapatnak, ami azért nem mindennapi, főleg egy Eb-n. Persze az ellenfél ismeretében ezt megtehette a válogatott, ráadásul taktikai elemeket a szerény képességű riválissal szemben nem nagyon tudnak majd gyakorolni. Egyébként a kapitány a horvátok elleni nyitómeccsel elégedett volt, mindenki betalált, és túlvannak a bemutatkozást jelentő lámpalázon is, így hétfőre semmi izgulnivaló nem maradt már.

Kolarova (b) a DUE-Maarks csapatkapitányának, Garda Krisztina baráti ölelésében
Fotó: MTI

Szlovákia – Magyarország 2–20 (1–5, 0–5, 1–4, 0–6)

Magyaroszág: Kasó – Parkes 1, Keszthelyi 6, Vályi 1, Gurisatti 1, Garda 1, Máté. Csere: Gangl (kapus), Illés 1, Szilágyi 2, Gyöngyössy 1, Rybanska 3, Leimeter 3.

A horvátok kiütését követően ennek a találkozónak is annyi hozadéka lehetett, hogy a lányok belőjék magukat, tovább szokják a helyszínt. Amennyiben valami izgalmat próbáltunk keresni a négy negyed során, elsősorban az volt, meg ne sérüljön tőlünk valaki, mert az ellenfél jelentős tudásbeli hátrányát szabálytalanságokkal próbálta kompenzálni. Továbbá mindenki szerezzen gólt, ami végül egyedül Máténak nem sikerült.

– A kötelező győzelem megvan, igazából örülök, hogy vége lett a találkozónak, mert hiába nyertünk ilyen fölényesen, ez nekünk sem jó. Várom a komolyabb mérkőzéseket. Nyilván nemcsak ezen a két meccsen, hanem már az elmúlt hetekben gyakoroltuk azokat az elemeket, amik az oroszok ellen hasznosak lehetnek – mondta a lefújás után Bíró Attila.

A csoport további mérkőzései is a papírformát hozták: Oroszország – Szerbia 27–2, Horvátország – Görögország 3–18. A másik csoportban: Németország – Hollandia 3–23, Izrael – Franciaország 6–10, Olaszország – Spanyolország 10–16. Ma szünnap következik, szerdán, 19 órától a csoport első helyéről is dönthető rangadó következik Oroszország ellen.

Varga Dénesék is meg akarják nyerni a kontinenstornát

A férfiak ma kezdik meg szereplésüket 19 órától szintén egy „bemelegítő” mérkőzéssel Törökország ellen. Csütörtökön Spanyolország, szombaton Málta következik. A csoportok 2. és 3. helyezettjei játszanak egymással a negyeddöntőbe jutásért, az elsők közvetlenül bejutnak. Varga Dénesék azon vannak, hogy 21 év után ismét a csúcsra jussanak. – Ez az olimpia éve, most azonban az Eb-re koncentrálunk, már csak azért is, mert még nincs meg a kvalifikáció, és annak eléréséhez kell egy jó helyezés. Én azonban továbbmegyek: meg akarjuk nyerni ezt a kontinenstornát, amit már fél éve is elmondtam. Úgy gondolom, kellően felkészült a csapat ahhoz, hogy ezt elérje – idézte a csapatkapitányt a szövetség honlapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában