folytatódik a Santa Claus Cup a jégcsarnokban

2019.12.05. 21:02

A legerősebb torna következik

Péntektől, folytatódik a San­ta Claus Cup Dunaújvárosban, amely már Közép-Európa legnagyobb jégkorong-utánpótlástornája. A múlt héten az U 10-es korosztály AA mezőnye kezdett, rögtön Dunaújvárosi Acélbikák-sikerrel.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Ezen a héten a négytornás eseménysorozat második felvonása következik, a legerősebb viadal, az U 10-es AAA csapatai következnek. (A nemzetközi „szóhasználatban” az A a leggyengébb, a AA a közepes, az AAA elnevezésű kupák pedig a legerősebbek.)

– Ilyen erős mezőny még sohasem gyűlt össze, hiszen kilenc országból húsz csapat nevezését fogadtuk el – tudtuk meg a torna főszervezőjétől, Vladimír Babictól. (A Santa Claus tornákat a Dunaújvárosi Acélbikák és a XCBlade Hungary Talent közösen rendezi.)

Lengyelországból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Horvátországból, Szlovéniából, Magyarországról és idén már egymás után ötödik éve Törökországból is érkezik egy csapat, Ukrajnából pedig ez lesz az első alkalom, hogy részt vesznek a megmérettetésen.

Szlovákiából öt, Csehországból négy, Magyarországról öt, Ukrajnából, Ausztriából, Lengyelországból, Horvátországból, Törökországból és Szlovéniából pedig egy-egy csapat próbálja elhódítani a serleget.

A DAB azzal a csapattal indul, amely egy héttel ezelőtt megnyerte a tornát, ezúttal ebben a nagyon erős mezőnyben nem sok esélye van erre, sőt, valószínű, hogy nem az élmezőnyben végez majd. A torna pénteken 7.45 órakor kezdődik, a DAB az Érsekújvár ellen mutatkozik be. Az első nap 20.10 órakor ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában