Batthyányi olimpia

2019.11.21. 20:31

Hét aranyérem került Érdről Dunaújvárosba

A Dunaferr SE gyermek korcsoportos birkózói közül harmincegyen vettek részt november 17-én az Érdi Spartacus SE által megrendezett Batthyányi olimpián, amelyen ezúttal szumó- és birkózóversenyeket rendeztek. A viadalon öt város – Érd, Tököl, Szigetszentmiklós, Veszprém, Dunaújváros – utánpótlása mérte össze a tudását.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosiak a 6–7 évesek és a 8–9 évesek mezőnyébe neveztek. Legfőbb cél a sikerélmény biztosítása volt a gyerekek számára, hiszen a diákok zömének ez volt az első megmérettetése verseny körülményei között.

A rendezők négytagú csoportokat alakítottak ki, így a körmérkőzéses rendszerben mindenkinek három meccset kellett vívnia. Edző, versenyző, szülő egyaránt rengeteg tapasztalatot szerzett a nap folyamán. A szakember fel tudta mérni a tanítványainak felkészültségét mind technikai, mind pszichés tekintetben. A gyerekek megtapasztalhatták, hogy az edzéseken tanultakat milyen nehéz versenykörülmények között végrehajtani. A szülők pedig láthatták, megérezhették, milyen felfokozott érzelmekkel jár egy-egy küzdelem a birkózószőnyegen, és azon kívül egyaránt.

A Dunaferr SE küldöttsége. Senkinek sem volt szégyenkeznivalója Fotó: amatőr felvétel

– A mindenki számára kimerítő nap végén senkinek sem volt szégyenkeznivalója. Az első feladat teljesítve! Folytatás december hetedikén Mezőfalván, amikor mi leszünk a rendezők – nyilatkozta Tombor István, a Dunaferr SE vezetőedzője.

A Dunaferr sportolói közül Fierpasz András, Fekete Csaba, Pesei Sándor, Pribitek Ármin, Krepsz Zalán, Radnó Barnabás és Kis Dániel végzett az első helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában