futsal

2019.11.14. 09:30

Gólokkal vették ki részük a válogatott első helyéből

Nemzetközi tornán formálódott az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar U17-es futsalválogatott Csömörön az elmúlt napokban. A tornagyőztes csapatban a Dunaferr DUE Dutrade FC két fiatal tehetsége is helyet kapott, akik góllal debütáltak.

Balogh Tamás

Frank Tamás szövetségi edző a torna előtt elmondta: – Egy három helyszínes (Debrecen, Veszprém, Budaörs) válogató sorozat után alakult ki ez a keret. A cél az hogy összeálljon egy jó 2002/03-as születésű válogatott, amelyre 2021-ben vár az U19-es Európa-bajnoki selejtezőtorna. Ez lesz az első nemzetközi megmérettetés, így mi is kíváncsian várjuk, hol is tartanak fiataljaink. Természetesen ez a keret az első lépés, mert bárki bekerülhet, aki teljesítményével felhívja magára a figyelmet, és komolyan gondolkodik a futsalban.

Facskó József, a dunaújvárosi klub utánpótlásedzője
Fotók: Balogh Tamás

A nemzeti együttes számára már a szlovákok elleni, döntetlenre végződött nyitómecscs is ígéretes volt, vasárnap, majd a szerbekkel vívott keddi mérkőzésre már magabiztossá érett játékuk, ami meghozta a várt sikert. Az eseménynek büszkeségre okot adó dunaújvárosi aktualitása is van. A győztes, a háromcsapatos torna „döntőjének” is beillő mérkőzésen 5–3-ra nyertek fiataljaink.

Szabó Zalán

A gólszürethez a Dunaferr DUE Dutrade FC két játékosa, Dorogi Benjámin és Szabó Zalán is egy-egy góllal járult hozzá. A két érintett egybehangzóan készült az eseményre: – Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy a csapatunkból ketten is a keretbe kerültünk. Már a válogatótól jó hangulatú társaság lett a miénk, sokat dolgozunk és nagyon készülünk a pályára lépés lehetőségére. Megpróbáljuk a tudásunk legjavát bemutatni. Aztán, hogy az mire lesz elegendő, az majd kiderül – mondták. Nos kiderült: egy-egy gólra! A torna végeredménye: 1. Magyarország 4 pont, 2. Szerbia 3 pont, 3. Szlovákia 1 pont.

Dorogi Benjámin

A fiúk fényesen igazolták edzőjük reményeit

Az újvárosi fiúk beválogatása miatt Facskó József, a klub utánpótlásedzője is elégedett volt: – Nagy öröm érte a együttesünket a fiúk csapatba kerülésével. Talán azt is mondhatom, napjainkra megértünk arra a szintre, hogy ilyen esetben már velünk is számoljanak. Elkísértem a fiúkat a válogatóra, és az ottani munkájukat látva bíztam az előrelépésükben, ahogy az éles helyzetben való helytállásukban is. Az indulás előtt nem adtam nekik külön tanácsokat, mert az a válogatottban dolgozó szakemberek dolga. Azt mondtam nekik, hogy legyenek bátrak, és ezt a lehetőséget inkább motivációként éljék meg, mint teherként, mert akkor fogják a legjobbjukat nyújtani. Fényesen igazolták a reményeimet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában