Katona Lili trónra lépett, Horváth Benedek párosban is világbajnok

2019.10.18. 21:27

Maratoni aranyeső Kínából

Két nap után minden statisztika szerint egyed­uralkodónak tekinthető a magyar válogatott az október 17. és 20. között a kínai Shaoxingban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon.

Szabó Szabolcs

A magyarok az első két versenynapon 15 érmet szereztek (hét arany, öt ezüst és három bronz leosztásban).

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban tekintélyes előnnyel nyerte meg a junior korosztály C-1-es futamát a Rácalmás SE tehetsége, Horváth Benedek. Teljesítményét látva a szakemberek dobogóra várták pénteken párosban is. Horváthnak összejött a duplázás, hiszen újpesti Nagy Olivérrel párban ismét világbajnoki címnek örülhetett. Érdemes megjegyezni: Nagy trénere a dunaújvárosi kötődésű szakember Martinkó Gábor.

A junior C-2-es mezőnyben ott volt a dunaújvárosi nevelésű, jelenleg a paksi egyesület színeit képviselő Kollár Kristóf, aki párjával Hodován Dáviddal az ötödik helyen zárta a futamot.

Horváth Benedek a második, Nagy Olivér első aranyérmének örülhetett
Fotók: mkksz.hu, Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr SE kiválósága, Katona Lili még szeptemberben úgy nyilatkozott lapunknak, jó formában van, és a maratoni világbajnokságon szeretne egy szép eredményt elérni. Örömmel jelenthetjük: sikerült a fiatal kajakos hölgynek, hiszen az U 23-asok mezőnyében K-1-ben remek versenyzéssel világbajnoki címet szerzett, megelőzve a norvég Sletsjoee Anna-t és a spanyol Osa Iratit.

Az Eb-elsőség után a világbajnoki cím is összejött Katona Lilinek

– A nagyon felkészülten, jó állapotban utazott ki a világbajnokságra, és mivel az idei Európa-bajnokságon már a felállhatott a dobogó tetejére, így vele együtt reméltük, hogy sikerül nyernie Kínában. Büszkék és boldogok vagyunk, hogy Lili és Benedek is ilyen jól szerepelt – mondta el lapunknak Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának vezető edzője, aki hozzátette, bízik abban, hogy vasárnap a kajakos Máthé Krisztián is legfényesebb éremét harcol majd a felnőttek K-2-es számában, párjával Boros Adriánnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában