színes programokkal

2019.10.09. 12:30

Két helyszínen mozgatják meg Dunaújvárost

Hagyományteremtő céllal hívta életre városunk önkormányzata a Sportolj, Dunaújváros! rendezvényt, amelyet jótékonysági akció is kísér. A csütörtöki esemény két fő helyszíne a Dunaújváros Sportcsarnok és Sportcentrum, valamint a városháza előtti tér lesz.

Várkonyi Zsolt

2019.09.28. Fut a város Dunaújváros Városháza Tér Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A délelőtti program a sportcsarnokban 9 órakor kezdődik. Az ovisok futóversenyében a város 12 tag­óvodájának mintegy 250 gyereke vesz részt, az ügyességi sorversenyekben pedig – a város ismert sportolóinak részvételével – négy korcsoportban 7 általános iskola 260 diákja méri össze tudását. A 7 középiskolás intézmény 280 tanulója – külön a fiúk és lányok – pedig a labdás sportágakban (foci, kézi-, röplabda) mérhetik össze felkészültségüket, de lesz a városban oly népszerű streetball, azaz utcai kosárlabdaverseny is, az előzetes nevezések alapján legalább 8–10 csapattal. Nemcsak az iskoláknak szól azonban ez a program, hanem szinte korhatár nélkül, valamennyiünknek.

Közös futásra is invitálnak mindenkit csütörtökön
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A hagyományos sportok mellett ugyanis lesz extrémsport-bemutató és -verseny is. Ez utóbbi ikonikus alakja Fekete László kilencszeres erős­ember-világbajnok, aki egyúttal a nemzetközi erősemberek csapatversenyének házigazdája és aktív résztvevője is lesz.

A délutáni programok 14 órakor kezdődnek a Városháza téren a dél­előtti versenyek eredményhirdetésével. Ám a délután sem marad sportesemény nélkül, a Sportolj és fuss! öt kilométeres szabadfutásra 200-300 résztvevőt várnak a gyerekektől a szépkorú sportolókig. És köszönthetjük majd a korábbi sikerek sportolóit, szakvezetőit is – többek között Zsiga Gyulát, Siti Beátát vagy Salamon Miklóst –, akik egy kerek­asztal-beszélgetésen elevenítik fel emlékeiket.

A rendezvény résztvevőit Cserna Gábor délután négy órakor köszönti a Városháza téren, s ellátogat hozzánk a nemzet színésze, Szilágyi Tibor, akit a nagyszínpadon láthatunk, hallhatunk.

A napot a gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok színesítik. Az arcfestés, az ugrálóvár és a mesebusz délutántól várja a kicsiket, a felnőtteket pedig véradásra és egészségügyi mérésekre, tanácsadásra várják a Városháza téri helyszínen. Az este már a koncertek sorát kínálja, 17 órakor fellép Herceg, 17.30-kor L.L. Junior, 19 órakor pedig a Punnany Massif. Este pedig óriáskivetítőn lehet nézni a Horvátország–Magyarország labdarúgó Eb-selejtezőt.

A rendezvény fővédnöke Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, a jótékonysági akcióé pedig dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Fejér megye és városunk díszpolgára.

A Sportolj, Dunaújváros! programhoz kapcsolódó jótékonysági akció mottója: Sportolva segíts! Ennek célja az, hogy bevételével hozzájárulhassunk egy lélegeztetőgép beszerzéséhez, a Szent Pantaleon Kórház aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály részére. Egész nap vásárolhatunk tombolajegyeket, ezek bevétele a jótékonysági akcióhoz járul hozzá. A helyszínen megvásárolható, minden egyes csapolt korsó sör árából 50 forint szintén a jótékonysági akció számlájára kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában