A DÖSE bokszolói a junior korosztályban vitézkedtek

2019.10.24. 20:00

Horváth Máté bajnoki aranyérmet szerzett

Egerben rendezték meg október 16. és 19. között az ökölvívók junior országos bajnokságát, amelyen ötvennégy egyesület százhatvannégy versenyzője lépett ringbe, összesen tizenhárom súlycsoportban. A Dunai Ökölvívó SE-t három sportoló képviselte, közülük Horváth Máté 66 kilo­grammban aranyérmes lett.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Sulák András, a DÖSE szakmai vezetőeje elégedett volt a versenyzőik teljesítményével.

– Pintér Ádámnak és Bognár Gábornak nincs nagy rutinja, rájuk még nagyon sok munka vár, az ötödik helyezéseikkel elégedett vagyok. Horváth Mátétól vártam az aranyérmet, ő az utóbbi időben rengeteget fejlődött – értékelt Sulák András.

De, nézzük, hogy is alakult a bajnokság a dunaújvárosiak számára. Pintér Ádám 63 kilo­grammban indult. Neki volt némi súlyproblémája, mert a nyári szünetben magára szedett néhány kilót, és nehezen tudja visszaszerezni a versenysúlyát. Az ő súlycsoportjában volt a legnépesebb a mezőny, tizenhatan indultak. Az első fordulóban győzött, majd a másodikban magyar válogatott ellenfelétől kikapott. Végül ötödik lett.

Horváth Máté esélyesként indult a viadalon, a bajnokság előtt nem sokkal megnyerte a diákolimpiát, tagja a magyar válogatottnak, rengeteget bokszolt az utóbbi időben. A döntőben régi mumusát, az érdi Szigetvári Ben­degúzt győzte le egyhangú pontozással, így magyar bajnok lett. Eredményének értékét növeli, hogy ő még jövőre is ebben a korcsoportban versenyezhet, akiket megvert, mind idősebbek voltak nála.

A többi fiúra még sok munka vár, ötödik helyükkel elégedett a szakvezető

Bognár Gábor (75 kg) élete első versenye volt az országos bajnokság. Ezzel kapcsolatban Sulák András elmondta, nem szokása egy tapasztalatlan versenyzőt egyből ilyen rangos eseményen indítani, de a bemutató meccseken bizonyította, hogy van benne fantázia, nem félős. Végül ötödikként fejezte be a viadalt.

Az országos seregszemlén szereplő dunaújvárosi csapat, balról jobbra: Pintér Ádám, Horváth Máté, Bognár Gábor
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezzel a versennyel még nem ért véget a szezon, a DÖSE sportolói november 9–10-én egy nemzetközi versenyen vesznek részt Egerben. November 17-én egyhetes edzőtáborba vonul a klub két utánpótlás-válogatottja, Tóth Tamás és Jóni Rikárdó, majd Dublinba utaznak egy komoly nemzetközi erőpróbára.

December 4. és 7. között rendezik meg a felnőttek országos bajnokságát, azon Szabó Dániel képviseli a dunaújvárosi ökölvívókat.

„Nem a legjobb állapotában van”

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség élére a közelmúltban új elnököt neveztek ki. Erdei Zsolt utódja Bajkai István lett. Ő elmondta: a szövetség gazdálkodása és pénzügyi egyensúlya a kormány segítségével helyre állt, jó anyagi háttérrel tudnak gazdálkodni. A sportvezető szerint az ökölvívás a szó mindennapi értelmében látványsportágnak számít. A jövő nyári, tokiói olimpiával kapcsolatban kijelentette, a magyar ökölvívás „nem a legjobb állapotában van”, éppen ezért a kvótákkal kapcsolatban számbeli vállalást nem is tesz. Könnyen elképzelhető, egy magyar sem indul majd az ötkarikás játékokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában