Eddig várakozáson felül

2019.10.01. 12:08

A Dunaújvárosi Acélbikák eddig pontot sem vesztettek a ligában

Élen áll az Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Méghozzá úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a mögötte lévő bajnoki címvédő Ferencváros-Telekom.

Agárdy Csaba

Amellett, hogy a DAB listavezető, azt is elmondhatjuk, hogy százszázalékos teljesítménnyel első. Vasárnap pedig igazán nagy bravúrt ért el a csapat, hiszen idegenben verte meg 3-1-re a Ferencvárost.

Azari Zsolt csapatkapitány a találkozó után így nyilatkozott: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, azt kell mondanom, az eddigi öt ellenfelünk játéktudása a közelében sincs a Ferencvárosénak, két-három remek sorral rendelkeznek. A kapusunk ezen a meccsen is szenzációsan védett. Úgy jöttünk a Fradi otthonába, hogy nincs veszíteni valónk, a papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek. Nagyon elszántak voltunk, szerettünk volna meglepetést okozni.

Azari Zsolt joggal említette ki a kanadai kapus, Garret Hughson nevét, hiszen a lövések kilencvennyolc százalékát hatástalanította. Az is egy árulkodó szám, hogy az FTC ötvenet, míg a DAB huszonnégyet lőtt kapura, vagyis az Acélbikák remekül védekeztek, a helyzetkihasználásuk pedig jó volt.

A DAB kapusa, Garret Hughson eddig remek teljesítményt nyújtott
Fotó: Gaál Gergő/fradi.hu

A dunaújvárosiak hétvégén Erdélybe utaznak, ahol előbb pénteken az SC Csíkszeredával (17.30 óra), majd másnap a Corona Brassóval (17.30 óra) játszanak.

És, ha már itt tartunk, érdemes megnézni, hogy állnak a többiek, mit mutattak eddig a bajnokságban. A címvédő Fradi szórja a pontokat, egy meccset nyert hosszabbításban, egyet elvesztett hosszabbításban, míg a DAB-tól nullpontos vereséget szenvedet. A bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese, a Csíkszereda még nem kapott ki, viszont van három hosszabbításos, vagy büntetős győzelme, és ilyen esetben nem három, csak két pont jár a nyertesnek. Az UTE, amely ugyancsak a döntőre pályázik, borzasztóan rajtolt, ennek köszönhetően mindössze egy győzelme van.

A Gyergyó sem úgy kezdett, ahogy a csapat vezetése, illetve a szurkolói elvárták, hiszen nyáron nagyon jól erősítettek, ehhez képest döcög a szekerük, tegnap edzőt is cseréltek. A klub ezzel kapcsolatban rövid közleményt adott ki: „A Gyergyói Hoki Klub tájékoztatja a szurkolókat, hogy a mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontottunk Leif Strömberg vezetőedzővel. Köszönjük eddigi tevékenységét, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. A csapat irányítását átmeneti időre eddigi másodedzőnk, Christopher Hamell veszi át.”

A Fehérvári Titánok a legutóbbi szezonhoz viszonyítva jóval gyengébben teljesít, míg a Schiller-Vasas és a Hoki­klub Budapest eddig körülbelül azt hozta, mint amire számítani lehetett tőlük. Persze most még nem érdemes okosodni, mérleget vonni, hiszen nagyon a bajnokság elején járunk, az alapszakaszból is még harminc meccs hátra van.

A bajnokság állása: 1. DAB 6 mérkőzés/18 pont, 2. FTC 8/18, 3. Csíkszereda 6/15, 4. Brassó 7/13, 5. DEAC 5/9, 6. Gyergyói HK 7/8, 7. UTE 6/7, 8. Hokiklub 6/4, 9. Vasas 7/4, 10. Titánok 8/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában