A világbajnoki érmekért

2019.09.25. 21:34

Katona Lilit és Máthé Krisztiánt Pető Zsolt csábította a Dunaferrhez

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának két kiválósága Máthé Krisztián és Katona Lili is kvalifikálta magát a Kínában megrendezésre kerülő maraton kajak-kenu világbajnokságra. A seregszemlének október 17. és 20. között a kínai Shaoxing ad otthont.

Szabó Szabolcs

20190918 Dunaújváros Varga Róbert Mányi Lili Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Weisz Róbert szövetségi kapitány válogatottja a hét elején vonult edzőtáborba. A két dunaújvárosi sportolóval a közelmúltban a helyi csónakházban beszélgettünk.

– Hosszú a szezon és a lényeg még hátra van. Eddig is sokat dolgoztunk, és még bőven akad munka a világbajnokságig, ahol az éremszerzés a célom – fogalmazott lapunknak Máthé Krisztián, aki Kínában egyéniben, K1-ben (rövid körös), valamint K2-ben Boros Adriánnal az oldalán áll majd rajthoz.

Máthé Krisztián és Katona Lili remekül érzik magukat Dunaújvárosban
Fotó: Laczkó Izabella

Krisztián a fővárosból tette át székhelyét Dunaújvárosba, Pető Zsoltnak, a szakosztály elnökének hívására

– Pályafutásom során eddig rendre fővárosi egyesületek színeiben versenyeztem, így visszatekintve nagyon örülök, hogy elfogadtam Pető Zsolt szakosztályelnök invitálását. Itt Dunaújvárosban kiváló körülmények és remek szakemberek vezetésével készülhetek, remélem, ez meglátszik majd az eredményeken is.

Szintén Budapestről, a KSI-ből érkezett a Dunaferr SE kötelékébe Katona Lili, aki az U 23-asok mezőnyében képviseli majd a magyar színeket Kínában.

– Már nagyon várom a világbajnokságot, ahol NK-1-ben állok rajthoz. Én is úgy vélem, hogy remek döntést hoztam, amikor Dunaújvárosba igazoltam. Korábban, a fővárosban közel másfél órát kellett utaznom oda és vissza, hogy edzhessek, itt ez csak néhány perc. Megbarátkoztam már a várossal is, tehát minden adott a jó teljesítményhez.

A kajak-kenu-sport szakportál kedden délután közölte:

Weisz Róbert szövetségi kapitány válogatottjában 17 felnőttversenyző kapott helyet, amíg az U 23-as és ifjúsági korosztályban 20 magyar kajak-kenus áll rajthoz.

A válogatott nagy része kéthetes edzőtáborba vonult hétfőn: a férfikajakosok Barina József irányításával Tolnán készülnek néhány utánpótláskorú versenyzővel kiegészülve, amíg a női kajakosok Győrben, Sztanity Lászlóval edzőtáboroznak, velük tart a teljes ifjúsági korú válogatott. A kenusok klubjukban készülnek. Itt érdemes megjegyezni, hogy az ifjúsági válogatott tagja a rácalmási Horváth Benedek is, aki C1-ben és C2-ben is versenyez. A tervek szerint a válogatott két nappal a világbajnokság előtt érkezik majd Kínába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában