Nem várt vereség, csak az alsó ágon

2019.09.05. 19:34

A nyolcaddöntőben a szlovákok legyőzték az Eb-n az U17-es vízilabda-válogatottat

Szeptember 1. és 8. között a Görögországban rendezik a leány U17-es Európa-bajnokságot. Zantleitner Krisztina és Varga Tamás együttese – amely az első világversenyén szerepel –, a csoportkör után a második helyen zárt.

Gallai Péter

A három dunaújvárosi játékossal – Sümegi Nóra, Somogyvári Lili, Szabó Nikolett – felálló válogatott Izraelt és Csehországot magabiztosan győzte le, majd döntetlent ért az olaszok elleni rangadón. Így a két fél között a gólkülönbség döntött az első helyről, ami egyből negyeddöntős helyet ért. Ez végül az olaszoké lett, így csütörtökön este Szlovákiát kellett legyőzni a negyeddöntőben. Ez váratlan módon nem sikerült, 2–2 után a szlovákok vették át a vezetést, ami már négy gól is volt a harmadik negyedben. Végül csak kettővel, 9–7-re nyertek, szertefoszlatva ezzel komolyabb reményeinket.

Magyarország–Szlovákia 7–9 (2–2 2–4, 1–2, 2–1)

Gólszerzőink: Dobi 2, Forgács, Szabó, Dávid, Alaksza, Dömsödi

Ezzel az alsó ágra kerültünk, ahol a 9–12. helyért szerepelhet a válogatott. Csütörtökön az első helyosztót Nagy-Britannia ellen vívtuk, ami kiütéses magyar sikert hozott. Az angolok 9–0 után szerezték meg az első találatukat.

Magyarország–Nagy-Britannia 3–12 (0–5, 0–2, 1–3, 2–2)

Gólszerzőink: Alaksza 3, Dobi 2, Szabó 2, Dávid 2, Pőcze 2, Dömsödi.

A kilencedik helyért pénteken este ismét Izrael ellen játszunk. A jobb gólkülönbséggel negyeddöntős olaszok játszi könnyedséggel léptek túl a franciákon (20–5), akik az elődöntőben a görög–orosz párharc továbbjutójával találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában