Cserna Gábor is részt vett az egyesület évadnyitó találkozóján

2019.09.04. 21:16

A kosaras Sárkányok is elkezdték az új szezont

Augusztus közepén még a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Egyesület terembérleti gondjairól lehetett hallani. A problémák a polgármesteri hivatal közvetítésével a közelmúltban megoldódtak. A Sárkányok közössége pedig kedden este újra munkába állt.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Sárkányok töltötték meg a Széchenyi István Gimnázium tornatermét kedden este, a népszerű helyi kosarasegyesület évadnyitó találkozóján, amelyen Boda Gábor elnök kiemelte: anno, 2011-es alapításkor két fő célt tűztek ki maguk elé. Egyrészt, hogy lehetőséget biztosítsanak a kosárlabda iránt érdeklődő fiataloknak, másrészt, hogy felépítsenek egy egyesületi modellt, amely az élsportra is képes lesz felkészíteni a helyi tehetségeket.

Az első edzésre megérkeztek az új egyesületi pólók és mezek, amelyeken már szerepel a város címere is, ezeket örömmel vették át a fiatal sárkányok. Az idénykezdet után kezdődik a kemény munka a megszokott helyen, a Széchenyi tornatermében
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Boda Gábor az egyesület legfontosabb célkitűzéseiről is beszélt

A Sárkányok eddigi eredményei azt mutatják, hogy mindkét vállalás terén jól teljesítenek, hiszen a kosaras közösség évről évre szépen fejlődik. Az első őszi foglalkozáson ott volt Cserna Gábor polgármester is, aki felidézte, hogy Boda Gábor elnök a terembérleti problémák miatt kereste fel augusztusban: – Mindent megtettünk annak érdekében, hogy e probléma megoldódjon. Nem volt egyszerű, hiszen a tankerület működteti a gimnáziumot, de végül sikerül rendezni a kérdést, így hétfőtől péntekig délután négy és este hét óra között a Sárkányoké a pálya a Széchenyiben. A szakembereknek az itt sportoló fiataloknak és szüleiknek is eredményekben gazdag, sikeres idényt kívánok – fogalmazott Cserna Gábor.

 

Cserna Gábor eredményes szezont kívánt a fi atal kosarasoknak

101 játékost versenyeztettek

Még a nyár elején tette közé a 2019-es idényről szóló beszámolóját az egyesület.

E szerint az elmúlt szezonban is sikeresen indítottak csapatot minden korosztályban,

az U11-től a felnőttig az országos bajnokságokban, s emellett öt csapatot indítottak megyei bajnokságokban is. Összesen 101 játékost versenyeztettek, rajtuk kívül még 20 utánpótláskorú játékossal foglalkoztak edzéseiken előkészítő jelleggel, valamint a helyi iskolákban még mintegy 150 gyermekkel foglalkoztak a Sárkányok edzői.

Gazdaságilag is megerősödtek

A dragons.hu-n olvasható beszámoló szerint gazdaságilag is erős fejlődésen ment keresztül az elmúlt öt évben a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Egyesület, amely 2014-ben 3 millió forintból gazdálkodott, 2017-ben már 30 millióból, 2019-ben pedig 49 millió forintból. A 2019-es év első felében elsődleges volt az egyesület szakmai munkájának fejlesztése, a dokumentáció és az irodai munkák rendszerezésének javítása. E folyamatban kiemelkedő szerepet vállalt a technikai igazgató, Székelyné Juhász Veronika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában