A döntő legjobbja Kővári László lett

2019.08.27. 21:14

Sorozatban negyedszer a Karmacsié a szuperkupa

Hétfőn este a Lorántffy szakközépiskola műfüves pályáján már hatodik alkalommal rendezték meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett szuperkupát.

Gróf András

Az eseményen a 2018/2019. évi városi kispályás labdarúgó-bajnokság Acerbis csoportjának első helyezettje, a Karmacsi Autó együttese, valamint a XVI. Dunaújváros Kupa győztese, a Dunaferr Vasas gárdája lépett pályára. A Karmacsi Autó csapata sikerével végül zsinórban negyedik alkalommal hódította el a díszes serleget.

A Karmacsi Autó gárdája már az első félidőben fordítani tudott, s ugyan a Dunaferrnek sikerült az egyenlítés, de innentől már a Karmacsi vette kézbe az irányítást, és újabb két gólt lőve ismét ők hódították el a szuperkupa serleget
Fotó: DLSZ

 

Karmacsi Autó – Dunaferr Vasas 4–2 (2–1)

Vezette: Barabás Mihály, Szűcs Zoltán.

Karmacsi Autó: Hodula – Ivacs, Kővári L., Szili Z., Szalánczi, Márki D. Éliás Csere: Varga K. Edző: Éliás Zsolt.

Dunaferr Vasas: Tajti – Farkas V., Sós I., Bánfalvi, Poncok, Vincze D. Csere: Béres, Apatini. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerző: Kővári 3, Ivacs 1, illetve Farkas 1, Poncok 1.

Izgalmas, hajtós meccset láthatott a közönség
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr Vasas csapata kezdte jobban a finálét, és Farkas Viktor találatával már a második percben megszerezte a vezetést. A Karmacsi Autó azonban Kővári László duplájával még az első játékrészben fordított. A szünet után Poncok Csaba egalizálta az állást, de Kővári újabb gólját követően ismét a címvédőnél volt az előny. A végeredményt az összecsapás hajrájában Ivacs Gábor állította be.

A szakemberek a döntő legjobb játékosának a mesterhármast szerző Kővári Lászlót választották.

A Dunaferr mindent megpróbált a trónfosztás érdekében
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Máris kezdődik az új versenyszezon

A jövő héten startol az új szezon. Az Acerbis első osztály programja: Fejó Therm Kft. – Ködi Generál Kft. (szept. 2. 18 óra), GBB Zrt. – SZP-Asztalos (szept. 2. 19 óra), Karmacsi Autó – Solarwelt-Dunabiztos (szept. 2. 20 óra), Dunaferr Vasas – Hardferr Bau Kft. (szept. 5. 20 óra). Szabadnapos: Szil-Ker Ablak. A Campus másodosztályban: BT Mirage – PW-Shield (szept. 3. 19 óra), Tízpróbások – Papa SE (szept. 3., 20 óra), Gyalog Galopp – Akrasz Bau (szept. 6. 18 óra), Multisteel Hungary – Irapuató (szept. 6. 19 óra), Varázs Kép – Kemi-Ker Kft. (szept. 6. 20 óra).

Főpróba nemzetközi szereplés előtt

Éliás Zsolt, a győztes Karmacsi Autó FC csapatvezetője arról beszélt, számukra különösen fontos szerepe volt a szuperkupának, természetesen a győzelem mellett, mert készülnek a minifoci Euro Cup-ra. Ez a mérkőzés kiváló alkalom volt arra, hogy újra élesben gyakorolhassanak egy méltó ellenféllel szemben. A lignanói megmérettetést műfüves pályákon rendezik meg szeptember 12–15. között. A dunaújvárosi csapata minifutball ligakupa győzteseként indul Olaszországban, négy másik magyar csapat mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában