A mesteredző elköltözött Dunaújvárosból a Sólymok miatt

2019.08.27. 21:54

Kercsó Árpád Nyíregyházán

Kercsó Árpád hajója új állomáshelyen kötött ki. A jégkorong mesteredző Nyíregyházára költözött, de ezúttal szó szerint.

Agárdy Csaba

20190823 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Sajtótájékoztató a jégsportról. képen: Kercsó Árpád szakmai igazgató

Fotó: Pusztai Sándor

Kercsó Árpád az erdélyi Gyergyószentmiklósról települt át 1984-ben Dunaújvárosba. Itt bajnokcsapatot nevelt, majd a későbbiek során az ország több pontján is dolgozott, de mindig Dunaújváros volt a bázisa, itt lakott, ide tért mindig vissza. Ezúttal azonban úgy vállalt munkát a Nyíregyházi Sólymoknál, hogy mindent felszámolt Dunaújvárosban, eladta a székelykapus házát, és az ország másik végébe költözött.

Kercsó Árpádra újabb nagy feladat vár
Fotó: Pusztai Sándor/K-M

Hogy miért tette mindezt? Nyíregyházán nagyon szimpatikusnak találta a lehetőségeket, a terveket, és az ország másik végéből már nem akart ingázni.

– Nyíregyháza be akar kapcsolódni a magyar jégkorong élvonalába. Amikor először Nyíregyházán voltam, meglepődtem, milyen szép és élhető a város. Kellemes meglepetés volt, ezért is döntöttem mellettük. Tisztában vagyok azzal, hogy a jégkorong most gyenge a városban, de azért jöttem, hogy ez megváltozzon. Most nekiállok toborozni, de nem lesz nehéz, hiszen a városban ingyen viszik az óvodásokat és az iskolásokat korcsolyázni, közöttük biztos megtalálom majd a tehetséges gyerekeket.

Kercsó most az U 14-es és a fiatalabb korosztályokkal kezd el dolgozni, úgy érzi, szép jövő vár a hokira Nyíregyházán.

 

– Egy százharminc ezres városról van szó, a város vezetői mellettünk állnak, mivel más jeges sportág, például műkorcsolya nincs a városban, jégidőnk lesz bőven. Dolgozni kell, és jönnek majd az eredmények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában