dkka

2019.08.23. 21:05

A szezon rajtjáig még ki lehet javítani a hibákat

Szerdán lapzártánk után – a meccs az eredeti tervhez képest két órával később kezdődött – Szombathelyen lejátszotta utolsó felkészülési találkozóját a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata.

Gallai Péter

20190724 Dunaújváros Felkészülési mérkőzés Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA)-Magyar Testgyakorlók Köre-Ferencvárosi Torna Club (FTC&MTK) fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap képen: Triscsuk Krisztina

Fotó: LI

A meccset most egy góllal a vasiak nyerték meg. Júliusban a DKKA otthonában 25–24-es vereséget szenvedett az élvonal újonca, így mindenféleképpen szerettek volna ezért visszavágni a vendégeknek.

SZKKA–DKKA 28–27 (16–15)

DKKA gólszerzők: Triscsuk 6, Szalai 5, Kazai 4, Szekerczés 4, Ferenczy 3, Mihály 2, Bouti 1, Jovovity 1, Cavlovic 1.

Triscsuk hat gólja is kevés volt a dunaújvárosi sikerhez
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az első harminc perc után a hazaiak csupán egy góllal vezettek, majd a folytatásban állandósult az előnyük, a második félidő derekán már 24–20-ra vezettek. A hajrában aztán egész pályás letámadásra jöttek ki a dunaújvárosiak, ami megzavarta a Szombathelyt, de egy góljuk így is megmaradt az előnyből.

– Körülbelül negyed órát játszottunk jól, ami nyilván kevés, ezért megérdemelten nyert ma a Szombathely. Többre számítottunk, többet reméltünk, de sajnos több gyenge egyéni teljesítmény miatt is bosszankodhattunk, az első félidőben a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is halovány volt, ezt mutatta a tizenhat kapott gólunk is, s bár a másodikra itt valamelyest sikerült javulni, ma ez nem volt elég a győzelemhez. A következtetéseket levonjuk ebből a meccsből is, látjuk, hogy hol vannak hiányosságaink, ezeken is fogunk dolgozni a Békéscsaba elleni bajnoki rajtig – értékel György László vezetőedző.

A DKKA az első bajnoki mérkőzését pont egy hét múlva játssza, a lányok a Békéscsaba otthonában kezdik az új szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában