most kezdődik igazán az Universiade

2019.07.10. 10:30

Kulcsmeccs lesz ma az ausztrál csapat ellen

Veretlenül, néhol erődemonstrációként is ható győzelmekkel hozta a nápolyi Universiade női vízilabda csoportküzdelmeit a nemzeti csapatunk. A negyeddöntőben a viszonylag erős ausztrálok jönnek. A csapat kapitányával, Mihók Attilával beszélgettünk.

Szabó Szabolcs

Az egyetemisták és főiskolások sportos világtalálkozója komoly eseménnyé nőtte ki magát. A jövő bajnokait részben itt (is) árazzák be. E tekintetben is fontos tehát, hogy mit is mutat egy kiemelt nemzetközi tornán a magyar válogatott B kerete, azaz az Univer­siade-válogatott, amelyet ezúttal (is) Mihók Attila vezet, most éppen a csoportelsőségig. A szakvezetőt telefonon értük el Nápolyban rapid interjúra.

Éremért utazott a magyar Universiade-válogatott Nápolyba, ehhez most le kell győzni az ausztrálokat Fotó: mvlsz.hu

– Ami eddig történt, mondhatni alapvető elvárás volt. A csapatok erősségét ismerve nem volt más célunk, mint a mindenkori győzelem és a csoportelsőség. Ez sikerült, de ezzel nincs vége. Sőt, számunkra és minden komoly csapat számára csak most kezdődik a torna igazából. Összességében jó a közeg, nem kellett külön motiválni a játékosokat, akik azért főként a „nagy” válogatottba vágynak. Szerdán este a roppant erős ausztrálok ellen meccselünk a legjobb négybe jutásért, itt kiderül, igazából mit is ér ez a gárda. Most éppen azzal foglalkozunk, hogy felmérjük a következő ellenfél erényeit és gyengeségeit. Nem egyszerű. A nemzetközi mezőnyben is kimagasló center- és védekező játékra képesek, és a kapusuk is jól mozog, szóval ki kell majd találni valamit ellenük. Azonban nem aggódom, remek képességű, jó mentalitású játékosokkal dolgozunk. Éremre hajtunk – fogalmazott lapunknak Mihók Attila, akit arról is kérdezünk, miként oldható meg, hogy a klubéletben konkrét riválisa, Benczur Márton (a bajnok UVSE edzője) is szakmai stáb tagja.

– Márton remek szakember, én állítottam össze a stábot, kértem, hogy csatlakozzon. Szóval, egy célért küzdünk, partnerként tekintünk egymásra, és jó az összhang. A csapat egységes és belátásom szerint jóval többre is képesek vagyunk, amit eddig mutattunk. Le akarjuk győzni az ausztrálokat.

Továbbra is a fiatalokra épít majd az Újváros

Természetesen magas fordulatszámon pörög a hazai női póló játékospiaca is. Távozók és érkezők viszonylatában kérdeztük Mihók Attilát:

– Tény már, hogy Menczinger Kata az Egerhez szerződött. Ott egy komoly csapatot építenek, van mögötte finanszírozási alap. Mi nagy igazolásra nem készülünk. Viszont itt marad nálunk a holland válogatott kapus Laura Aarts, valamint a francia csapatkapitány Mahieu, pedig őt hívták a Sabadellbe is. Szóval versenyképesek akarunk lenni, és természetesen jönnek fel a fiatalok. Gondolok itt Husztira és Sajbenre. Azonban ellenfeleink is tudatosan építkeznek. Mi az utánpótlásképzés útját választottuk, és erről nem is kívánunk letérni. Vannak elképzeléseink. Lehet, most lesz pár szűkösebb esztendő, de bízom abban, hogy az idő hosszú távon majd minket igazol majd. Adtunk már számos tehetséget a magyar pólósportnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában