jótékony Balaton-átúszás

2019.07.09. 21:09

A tervezett előtt teljesítették

Kedden délután négy óra körül csapott célba a Kis Pingvin Balaton-átúszó különítménye Balatonakarattyán, bizonyítva, hogy gyermekcsapattal is át lehet tempózni hosszában a magyar tengert.

Szabó Szabolcs

A szervezők akciója természetesen nem öncélú volt. A kezdeményezés keretében a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira kívánták felhívni a figyelmet, és támogatni őket egy új tornaterem kialakításában.

A Balaton-átúszás Keszthelyről indult június 8-án hajnalban. Az előzetes terveknek megfelelően váltásban úsztak a résztvevők egy-egy órát egészen napnyugtáig. A távot másnap reggel 5 órakor folytatták, és kedden 16 óra körül érték el a végcélt, Balatonakarattyát.

Öröm a köbön – a mentorcsapat is remekelt Fotó: KisPingvin

Balaton-átúszást egy 40 fős stáb és 6 kísérőhajó is biztosította.

„A kiválasztott gyerekek közül többen 4 éves koruk óta úsznak, vízilabda-bajnokságokon vesznek részt, és az egyetlen álmuk az olimpia. A Balaton átúszása egy egészen új kihívást jelent a számukra, mert itt nem csak a fizikai képességeik számítanak. Monoton, hosszan tartó úszás várt rájuk a Balaton mindig változó, hullámos vizén. Ez az ember szellemét is próbára teszi” – mondta el Menczinger Melinda, a gyerekek edzője a lapunknak küldött sajtóközleményben.

A résztvevő gyerekek teljesítményükkel jótékony célt is szolgálnak: szeretnék felhívni a figyelmet a mozgásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő gyerekek korlátozott sportolási lehetőségeire. Céljuk egy tornaterem kialakítása a Végtaghiányos Gyerekekért Alapítvány sportolóinak.

A remek hangulatú sportesemény vidám eseménnyel zárult az akarattyai strandon. A rendkívüli vállaláson 18 fiatal úszta át hosszában a Balaton alig 34 óra alatt, egy jótékony akció keretében. SzSz

Jobban haladtak, mint várták

Menczinger Kata úgy kezdte meg a felkészülést, hogy dunaújvárosi játékosként vesz részt az eseményen, ám közben Egerbe igazolt. A volt válogatott játékos is tagja volt a háromfős mentorcsapatnak és váltásonként másfél órát töltött a néhol erősen hullámzó Balatonban. Amint az úszás alatt fogalmazott: kemény volt, de jobban sikerült, mint várták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában