tornasport

2019.06.23. 11:30

Makovics Mirtilltől négy, nemzetközi szintű gyakorlatot vár edzője

Június 27-én kezdődik Győrben az I. Junior Torna Világbajnokság.

Jankó Árpád

A magyar csapatban szerepel a dunaújvárosi tehetség, Török Dániel és Badics Réka edzők tanítványa, Makovits Mirtill is. Mirtill a válogatott koncepciója szerint két válogatón szerepelt, mégpedig nagyszerűen. Ott teljesítette a követelményeket a dunaújvárosi tornászlány, és lett a háromtagú magyar csapat tagja. Az első válogatónak megfelelt viadal a Matulay-emlékverseny volt, amelyet Mirtill megnyert összetettben. A másik pedig egy portugáliai viadal, ahol szintén helyt állt. A győri világbajnokságon a jövő héten pénteken szerepel a dunaferres tornász a kvalifikáción, a csapatversenyen és az összetett döntőben.

Makovics Mirtill első nagy világversenyére készül
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Török Dániel edző megkeresésünk idején a győri edzőtáborban gyakorolt tanítványával, és érthető módon nem ment bele jóslásokba, tippelésbe:

– Nem teszünk Mirtill vállára nehezéket. Mert természetesen van benne feszültség, hiszen élete, pályafutása első nagy nemzetközi versenyére készül. Azt szeretnénk, hogy csinálja meg a gyakorlatait, vagyis az az elvárás, hogy amivel készültünk, az sikerüljön. Egyszóval: tornázzon szépen! Az a követelmény, hogy négy szeren nemzetközi szintű gyakorlatot mutasson be. Biztató, hogy kiegyensúlyozott felkészülés végén járunk. Abban reménykedünk, hogy a formaidőzítés is sikerült. Az biztos, hogy Mirtillben van akarat, határozottság – nyilatkozta Török Dániel.

A győri edzőtáborozás után a tornászok Budapestre utaznak. Ott szerdán bemutatták gyakorlataikat a hazai versenybírók előtt. A hét végét otthon töltik a versenyzők, és vasárnap foglalják el a helyüket Győrben. Végezetül ne feledjük el, hogy Makovits Mirtill sikerei bizonyítják azt, hogy a Dunaferr Sportegyesületben a torna utánpótlása működik, és egyre szebb eredményeket fog elérni.

Öröm, hogy az első világbajnokságon dunaújvárosi versenyző is részt vehet. A lehetőség adott, tehát ki kell használni. Szurkoljunk neki!

Győrre figyel a tornasport

A sportág első junior korosztályban megrendezendő világbajnokságára a tervek szerint június 23-tól fogadják már a delegációkat. A versenyzőkkel és a kísérőkkel együtt összesen 634 ­akkreditációt adnak ki a Rába-parti városban, ahol június közepén megkezdődik a Győri Audi Aréna beépítése. A magyar színeket hat ­versenyző képviseli, rajtuk ­kívül további két tartalékot is megneveztek a szakemberek. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és ­Szilágyi ­Nikolett alkotja a magyar csapatot, tartalékként pedig Szmirnov Anna tagja a keretnek. A fiúknál Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs készülhet a sportág első junior torna-világbajnok­ságára. A fiúk esetében az utolsó ­pillanatokban dől majd el, hogy ki lesz az a három tornász, aki indulhat az idei világbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában